Γιοβάνοβιτς: Δεν σχολιάζω ποτέ τη διαιτησία – Λόγω του Μπρινιόλι μείναμε «ζωντανοί»

Το ντέρμπι της Λεωφόρου έληξε ισόπαλο 1-1 και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι μπορεί ο Σπόραρ να σκόραρε, αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας κράτησε τους «πράσινους» ζωντανούς.

Μετά το τέλος του ματς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου είπε:

Για το γεγονός ότι δεν απέδωσε καλά σήμερα και για το μέταλλο που δημιουργεί η ομάδα: «Ήταν από τα παιχνίδια που δεν έχουμε παίξει πολλές φορές φέτος. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι χρειαζόταν να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ΄ ότι κάναμε. Κινδυνέψαμε με ήττα, που μπορούσε να παίξει ρόλο και να απογοητευόμασταν στη συνέχεια. Σίγουρα είναι καλό που δεν χάσαμε, αλλά είναι ένα παιχνίδι που σαν ομάδα μπορούμε να αναλύσουμε, να συζητήσουμε. Έχουμε δύο ματς μπροστά μας, αλλά το παιχνίδι σήμερα είναι καμπανάκι. Καταλαβαίνω ότι μετά από 10 συνεχόμενες νίκες μπορείς να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Ήταν καλό που μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε στο τέλος».

Για την κομβική παρουσία του Μπρινιόλι: «Ο Μπρινιόλι έκανε καλό παιχνίδι. Δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επικίνδυνος και ο τερματοφύλακάς μας κράτησε στο τέλος. Μπορεί ο Σπόραρ να έβαλε το γκολ, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε ένα από τα καλά του παιχνίδια. Λόγω του Μπρινιόλι μείναμε ζωντανοί μέχρι το τέλος».

Για το ότι ο Μίτσελ μίλησε για ύποπτη διαιτησία: «Εγώ είμαι εδώ 1,5 χρόνο και δεν σχολιάζω ποτέ τις αποφάσεις των διαιτητών. Ο καθένας έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί όπως τον συμφέρει ή όπως θεωρεί ότι είναι σωστό γι΄ όλη την ομάδα. Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να παρουσιάζουμε κάτι στον κόσμο. Ο καθένας τοποθετείται. Ότι και να πεις θα το βρεις μπροστά σου. Εγώ προτιμώ να ασχολούμαι μόνο με την ομάδα μου. Δεν έχω σχολιάσω κάτι. Όταν μια μεγάλη ομάδα τοποθετείται για τέτοια ζητήματα και έχει την ευθύνη. Το άσχημο πράγμα είναι να τοποθετείσαι με έναν τρόπο σε κάποιες φάσεις και σε άλλες να μην τοποθετείσαι. Ο καθένας από μας κρίνεται από τις δηλώσεις του».

Για το γεγονός ότι παλεύει μέχρι το τέλος η ομάδα: «Θα ήταν καταστροφικό αν βλέπαμε μόνο τα θετικά. Οι παίκτες μου κάνουν μια υπερπροσπάθεια. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις 10 σερί ματς. Όταν υπάρχουν ντέρμπι το άγχος είναι λίγο μεγαλύτερο. Ο βαθμός έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς είναι καλό για μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν επικίνδυνος σήμερα. Δεν είναι εύκολο να είμαστε στο μάξιμουμ της απόδοσης, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε και . Υποφέρουμε και σίγουρα θα υποφέρουμε στη συνέχεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε από τα λάθη μας».

Για το αν ήταν στην θέση του Μίτσελ τι θα έκανε και αν ήταν η πιο κακή εικόνα του Ολυμπιακού: «Μέχρι τώρα δεν το έχω κάνει. Πιθανόν θα κοιτούσα την ουσία του πράγματος. Ήταν μία φάση αχρείαστη αναφορικά με τον παίκτη του Ολυμπιακού. Δεν είμαι ο πιο ήρεμος άνθρωπος, αλλά για την λειτουργία του ποδοσφαίρου προσπαθώ να είμαι θετικός. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η μόνιμη πίεση για τα αποτελέσματα δημιουργούν εντυπώσεις και εντάσεις. Στο τέλος ο καλύτερος θα κερδίσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Η διάρκεια θα δείξει ποια είναι η ομάδα που αρέσει σε όλους. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε θετικοί για το προϊόν».

Για το αν ήταν κακός ο Παναθηναϊκός: «Δεν ήμασταν κακοί. Αν έλεγα ότι ήταν κακός ο Παναθηναϊκός τότε θα μείωνα την απόδοσή του Ολυμπιακού, που έκανε το καλύτερο του ματς στο πρωτάθλημα. Και μείς κάναμε λάθη και δημιουργήσαμε τις συνθήκες για να γίνεται επικίνδυνος ο Ολυμπιακός. Πιο εύκολο να πω ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός από μας, παρά να πω ότι εμείς ήμασταν κακοί».

Για το αν η διακοπή λειτουργεί σαν βάλσαμο: «Μπορεί να είναι, καθώς έχουμε χάσει σημαντικούς παίκτες στη διάρκεια της χρονιάς. Το ρόστερ μας δεν είναι μεγάλο και διαμορφώνεται. Η πίεση του αποτελέσματος, η θέση που έχουμε μας βάζει μία πίεση παραπάνω. Ελπίζω να έχουμε στα επόμενα δύο ματς θετικά αποτελέσματα για να ξεκουραστούμε. Όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα είναι κάτι καινούργιο για όλους μας. Πρέπει να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι φίλαθλοι μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ