Γιώργος Λιάνης στον «Real fm 97,8»: Η βία είναι θέμα της κοινωνίας και όχι του αθλητισμού

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση με τον τραυματισμό του αστυνομικού έξω από γήπεδο στου Ρέντη, την οπαδική βία και τις αποφάσεις της κυβέρνησης μίλησε ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, Γιώργος Λιάνης στην εκπομπή του Παύλου Παπαδημητρίου στον Real fm 97,8.

Για την έκτακτη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ο Γιώργος Λιάνης ανέφερε: «Εδώ περιμένω να δω τι διαφορετικό μπορεί να γίνει, από την ώρα που υπάρχουν νόμοι που είναι πλήρεις κατά τη γνώμη μου και δεν εφαρμόζονται ούτε στο ελάχιστο. Πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι. Αν βρουν καινούργιους μπράβο».

Και συνέχισε: «Πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να μην φανεί ότι πονάει κεφάλι και κόβουμε όλο το σώμα. Δεν μπορεί να είναι στο στόχαστρο ο αθλητισμός. Θα σοκάρει πολύ ένα τέτοιο γεγονός. Δεν θεωρώ μέτρο να γίνει κάτι που υπάρχει και δεν έχει εφαρμοστεί και να τιμωρεί και το 90% των φιλάθλων».

«Το φαινόμενο (σ.σ. της βίας) είναι γενικευμένο και δεν είναι του αθλητισμού. Είναι θέμα της κοινωνίας, αυτή είναι η μήτρα», τόνισε ο Γιώργος Λιάνης.

Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της άποψης την αστυνόμευση στα γήπεδα να αναλάβουν οι ίδιες οι ΠΑΕ. «Ό,τι κι αν γίνει αν δεν συμμετέχουν ένθερμα και οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα τις μεγάλες ομάδες δεν θα έχουμε αποτελέσματα ακόμη και αν η κυβέρνηση πάρει μία σωστή απόφαση», είπε ο πρώην υπουργός.

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ