Γιώργος Αθανασιάδης: Ο τερματοφύλακας της Σέριφ που αποκαλούν “πούμα”

Ο MVP του αγώνα μεταξύ της Ρεάλ και της Σέριφ ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε την Ευρώπη να… παραληρεί με τις διασώσεις του.

Η Σέριφ έκανε την ανατροπή με 2-1 μέσα στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” για το Champions League.

Η Marca έβαλε τίτλο στην ιστοσελίδα της “η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Ινδιάνο με τη Σέριφ”, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα της μολδαβικής ομάδας, ενώ χαρακτήρισε τον Γιώργο Αθανασιάδη ως “πούμα”.

Δείτε τις επεμβάσεις του Γιώργου Αθανασιάδη

Η… ελληνική αγκαλιά Αθανασιάδη – Κολοβού στους πανηγυρισμούς

Ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Κολοβός ήταν από τους βασικούς παίκτες της ομάδας και μόλις κατάλαβαν τον θρίαμβο έτρεξε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιώργος Αθανασιάδης, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σερίφ Τιρασπόλ το καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πορτιέρε, δεσμεύεται με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2023.
Ο 28χρονος τερματοφύλακας κάθισε κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης 21 φορές, έχοντας δεχθεί 32 τέρματα ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία του 5 φορές. Στην ΑΕΚ ανήκει από το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο την πρώτη του σεζόν στην Ένωση δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή.

Γιώργος Αθανασιάδης: «Στο δεύτερο γκολ ήμουν έτοιμος να κλάψω»

“Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις αντίπαλος της Ρεάλ, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Καταφέραμε να κερδίσουμε και είμαι χαρούμενος. Είναι δύσκολος όμιλος, είμαι ευτυχισμένος για τους 3 βαθμούς. Στο δεύτερο γκολ ήμουν έτοιμος να κλάψω” δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Στα αποδυτήρια επικράτησε πανικός με τους ποδοσφαιριστές να γιορτάζουν την ανέλπιστη νίκη που εξασφάλισαν.

 

Γιώργος Αθανασιάδης: «Στην Ελλάδα υποτιμούν τους Έλληνες παίκτες»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Sports είχε δηλώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου: «Να σου πω την αλήθεια το έψαξα μόνος μου, με τον ατζέντη μου. Έβλεπα πάνω κάτω τι γίνεται και στην ΑΕΚ. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσω πάνω στο συμβόλαιό μου και απλά θα κοιτάζω και θα λέω ότι είμαι σε μια ομάδα. Διευκόλυνα και την ΑΕΚ, αλλά ήρθα σε μια ομάδα που ρίσκαρα, αλλά θα είχα παιχνίδια. Και έτσι και η ΑΕΚ δεν θα είχε πολλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ».

«Στα δύσκολα όλοι είναι απέναντί μου. Μόνο η οικογένειά μου και λίγοι άνθρωποι είναι δίπλα μου. Στα εύκολα και όταν όλα πηγαίνουν καλά όλοι είναι δίπλα σου. Δυστυχώς τον Έλληνα τον έχουν υποτιμημένο στη χώρα του. Στο εξωτερικό μας έχουν σαν βασιλιάδες» υπογράμμισε.

«Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι να τελειώσουν με το καλό αυτοί οι αγώνες, όλοι οι αγώνες του Champions League και να έχω την υγεία μου. Εγώ έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Τον πρώτο λόγο δεν τον έχω εγώ, τον έχει η ΑΕΚ. Το καλοκαίρι θα επιστρέψω. Θα τα βάλουμε κάτω με τη διοίκηση και τον προπονητή, να δούμε τι θέλουν αυτοί από μένα και τι θέλω εγώ από αυτούς. Αν βρούμε μία λύση καλώς» διευκρίνισε ο τερματοφύλακας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ