Γιαννιώτης: “Έχω μάθει να παλεύω”

Γιαννιώτης: “Έχω μάθει να παλεύω”

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας, ο Έλληνας πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, μιλάει για την επιτυχία του αλλά και αποκαλύπτει τι θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό, στην περίπτωση που εκείνος τον καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ένα απόσπαμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε…

Το αγώνισμά σας θεωρείται ισάξιο του Μαραθωνίου. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει σε έναν αγώνα;

Όταν κολυμπάς 10 χιλιόμετρα, το σώμα σου περνάει από πολλές διαδικασίες. Καμμιά φορά δεν είσαι αυτός που θες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Απλώς είναι θέμα ημέρας. Αυτό είναι και το μοναδικό μου άγχος.

Ο πήχης της προσπάθειάς σας μεγαλώνει, αφού στις 27 Ιουλίου θα κληθείτε να κολυμπήστεε 25 χιλιόμετρα. Ποιος είναι ο στόχος σας γι΄ αυτό το αγώνισμα;

Είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστώ σ’  αυτό. Πρώτα θέλω να καταφέρω να τερματίσω. Από εκεί και πέρα θα παλέψω για ό,τι καλύτερο. Δεν μπορώ, όμως, να θέσω ως στόχο μια θέση.

Την Κυριακή επιστρέφετε στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός σας καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, για να σας τιμήσει, θα του μεταφέρετε κάποιο παράπονο;

Όταν σε καλούν οι εκπρόσωποι της χώρας, είναι τιμή και επιβράβευση. Αν μπούμε σε προσωπική συζήτηση θα εκφράσω στον Πρωθυπουργό κάποιους προβληματισμούς μου. Είναι κάτι που οι πολιτικοί ήδη γνωρίζουν. Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη. Με σεβασμό στους συμπολίτες μου που περνάνε δύσκολα, θα ζητήσουμε να έχουμε ανοιχτές τις πισίνες, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε αθλητισμό.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε;

Όχι. Έχω μάθει να παλεύω στα δύσκολα. Θα σταματήσω τον πρωταθλητισμό, μόνο όταν μου το “πει” το σώμα μου. Τον αθλητισμό θα τον συνεχίσω για πάντα.

 

 

Πηγή: ΕΓΩ!weekly

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ