Γιαννιώτης: Δεν θα επέτρεπα να με νικήσουν

Γιαννιώτης: Δεν θα επέτρεπα να με νικήσουν

Ο αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, ύστερα απο την μεγάλη του επιτυχία και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10 χλμ ανοικτής θαλάσσης, μιλάει για το θρίαμβό του, τονίζοντας ότι θα δεν επέτρεπε να τον νικήσουν και πάλι, εκείνοι οι αθλητές που τον νίκησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του:

 

Ξέχασες την κούραση αμέσως μόλις άγγιξες το σημείο του τερματισμού;

Υπάρχει ο πόνος και ο… γλυκός πόνος. Αυτός που ένιωσα στο τέλος του αγώνα ήταν σίγουρα ο πιο γλυκός, ο πιο ευχάριστος. Λίγο πριν από τον τερματισμό αισθάνθηκα ότι θα λιποθυμήσω, αλλά… τρελάθηκα και πήγα ακόμη πιο δυνατά.

 

Έπαιξε ρόλο η τέταρτη θέση στο Λονδίνο, όπου το βάθρο χάθηκε τόσο άδικα;

Προσπάθησα να μην το σκέφτομαι, γιατί είχα στενοχωρηθεί πολύ. Το απέβαλα, ανανεώθηκα, καθάρισε το μυαλό μου. Μέσα στην κούρσα, όμως, δημιουργούνται ασυναίσθητα εικόνες. Δεν θα επέτρεπα στους θαλητές που με νίκησαν πέρυσι να το ξανακάνουν. Έπρεπε να τους περάσω.

Είναι, ωστόσο, η ολυμπιακή διάκριση εκείνη που σου λείπει;

Πάντα εύχομαι να τα καταφέρω να πανηγυρίσω ένα μετάλλιο στο σημαντικότερο θεσμό. Θα ήθελα να το είχα πετύχει ήδη, αλλά τα παλιά ανήκουν στο παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμιο στη Ρωσία σε δύο χρόνια μέχρι να φτάσουμε στη Βραζιλία.

 

 

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ