Για πέμπτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Παναγιώτης Γκιώνης

Στους 5ους διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του θα δώσει το «παρών» ο Παναγιώτης Γκιώνης ισοφαρίζοντας την επίδοση του αξεπέραστου Καλλίνικου Κρεάνγκα με τις 5 Ολυμπιακές συμμετοχές.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χάρη στη νίκη του με 4-1 σετ επί του Τσέχου Πάβελ Σίρουτσεκ στον καθοριστικό ημιτελικό, στο Γκιμαράες, για το στάδιο 3 του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση. Αυτή είναι η 3η φορά που «σφράγισε» το εισιτήριο για Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό.

Στα 41 του χρόνια του, ο Παναγιώτης Γκιώνης, έδειξε τεράστιες αντοχές και μεγάλη δίψα κι έδωσε το καλύτερο φινάλε στη μεγάλη του προσπάθεια. Παράλληλα, ύμνησε για πολλοστή φορά τα ελληνικά χρώματα και μαζί του θα είναι παρούσα στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση του πλανήτη και η επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μας για 7η συνεχόμενη φορά.

Έτσι, ο Γκιώνης δεν χρειάζεται να περιμένει τις προνομιούχες θέσεις από την παγκόσμια κατάταξη και μπορεί ήδη να ονειρεύεται διάκριση και στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά. Στην καθοδήγησή του σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση ήταν ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Στο Γκιμαράες αγωνίστηκαν επίσης ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου και ως αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς στη σεζόν όλη η αποστολή μαζί με την ελληνική ομοσπονδία και την εθνική ομάδα είχαν τη συμβολή τους στο χαρούμενο φινάλε. Η νέα επιτυχία μάλιστα, ήρθε σε δύσκολη εποχή γενικά για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και στη στιγμή, που συμπληρώνει έναν μήνα ζωής η νέα διοίκηση της Ε.Φ.ΟΕπ.Α.!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ