FORMULA 1: Τα πάντα γύρω από τις πρώτες χειμερινές δοκιμές

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2019 ξεκινά επίσημα αύριο (18/2).

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η αγωνιστική σεζόν θα εγκαινιαστεί με ένα ενδιαφέρον «ζέσταμα» και πιο συγκεκριμένα με τις πρώτες χειμερινές δοκιμές, οι οποίες θα διαρκέσουν συνολικά οκτώ ημέρες και θα πραγματοποιηθούν στην πίστα της Βαρκελώνης.

Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε δύο τετραήμερα, με το πρώτο από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου και το δεύτερο από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Όπως φαίνεται, αυτή τη χρονιά θα γίνουν τα δοκιμαστικά με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, όπου ο καιρός δεν είχε βοηθήσει καθόλου.

Πέρυσι είχε επικρατήσει δριμύ ψύχος και μάλιστα, είχε πέσει χιόνι στην περιοχή της πίστας Circuit de Catalunya, όμως τις επόμενες μέρες θα έχουμε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στην ισπανική μεγαλούπολη.

Το ωράριο των δοκιμαστικών θα είναι ίδιο για όλες τιςημέρες, με έναρξη στις 10:00 το πρωί και κλείσιμο στις 7:00 το απόγευμα.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, οι υπεύθυνοι των ομάδων ευελπιστούν ότι φέτος θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τεστάρουν αποτελεσματικότερα τα νέα τους μονοθέσια και να τα εξελίξουν στα σημεία που χρειάζονται.

Ο χρόνος πιέζει έτσι κι αλλιώς όλες τις ομάδες, καθώς στις 17 Μαρτίου θα γίνει το πρώτο Γκραν Πρι του 2019 στη μακρινή Αυστραλία, ενώ το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι.

Η εφετινή χρονιά αναμένεται άκρως συναρπαστική και γεμάτη ερωτήματα. Θα καταφέρει επιτέλους να σπάσει η Ferrari την κυριαρχία της Mercedes και αν ναι, με ποιον οδηγό; Τον έμπειρο Φέτελ ή τον νεαρό και φιλόδοξο Λεκλέρκ;

Πώς θα τα πάνε ο Κίμι Ράικονεν και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στις νέες ομάδες τους; Θα διεκδικήσει ο Μαξ Φερστάπεν τον τίτλο; Θα δούμε την ιστορική McLaren να ξεκολλάει από τις τελευταίες θέσεις; Και βέβαια, ποιος θα κάνει εφέτος την έκπληξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα;ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ