Formula 1: Ο Φερστάπεν είναι ο νέος πρωταθλητής – Κατέκτησε τον τίτλο με φοβερή ανατροπή

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στη Formula 1, τερματίζοντας σήμερα στην πρώτη θέση στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον 22ο και τελευταίο αγώνα της σεζόν. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τον Φερστάπεν να ξεπερνά τον Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Mercedes) στον τελευταίο γύρο, έπειτα από συναρπαστικό αγώνα, στο καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Παρότι στην pole position βρισκόταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πριν την πρώτη στροφή. Ο 24χρονος προσπάθησε να απαντήσει πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, όμως ανάγκασε τον αντίπαλό του να βγει εκτός πίστας και δεν κατάφερε να προσπεράσει. Ο 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής άνοιξε τη διαφορά σε σημείο που δεν μπορούσε να απειληθεί.

Παρόλα αυτά, η στρατηγική της Ρεντ Μπουλ να αφήσει τον Πέρες εκτός για να καθυστερήσει τον Βρετανό λειτούργησε, με την διαφορά Χάμιλτον-Φερστάπεν να πέφτει στο 1.5 δευτερόλεπτο στα μέσα του Γκραν Πρι. Ο ρυθμός της Μερσέντες ήταν σαφώς ανώτερος και η αυστριακή ομάδα έκανε δεύτερο πιτ στοπ θέλοντας να «εκβιάσει» μια παρόμοια κίνηση από τους αντιπάλους της. Παράλληλα, η φρέσκια σκληρή γόμα του Ολλανδού ήταν ικανή να κατεβάσει τη διαφορά των 16 δευτερολέπτων, αλλά όχι όσο θα έπρεπε.

Επτά γύρους πριν το φινάλε, ο Βρετανός βρισκόταν 10.5 δευτερόλεπτα μπροστά όμως ο Νικολάς Λατίφι προκάλεσε κίτρινη σημαία με ένα άσχημο χτύπημα στις μπαριέρες. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα και η διαφορά εκμηδενίστηκε με τον Φερστάπεν να έχει μπει και να έχει αλλάξει ελαστικά, όντας πλέον με την μαλακή γόμα πίσω από τον Χάμιλτον.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ / ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ