Final Four 2023: Μονακό-Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό της παρηγοριάς

Να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά τις ήττες που γνώρισαν στους ημιτελικούς θέλουν Μονακό και Μπαρτσελόνα, ώστε να πάρουν τη νίκη και να κλείσουν με θετικό πρόσημο την πορεία τους στη φετινή Euroleague(17.00-Novasportsprime).

Final Four 2023: Το σημάδι από Ισπανία που δίνει τον τίτλο στον Ολυμπιακό

Την απογοήτευση που δεδομένα υπάρχει στην παρούσα φάση θέλουν να διαχειριστούν οι δύο ομάδες του μικρού τελικού, ώστε να κλείσουν θετικά και με την τιμητική τρίτη θέση την φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Με νίκη φεύγει χαμογελώντας η Μονακό

Ασφαλώς και τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια στις δύο ομάδες. Από την μία υπάρχει η Μονακό που πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό το επίπεδο και έπαιξε απέναντι στον Ολυμπιακό που δικαιολογημένα θεωρείται το φαβορί. Οι Γάλλοι πλην του Τζέιμς είχαν ένα άπειρο ρόστερ για αυτό το επίπεδο και η παρουσία τους στο Final Four του Κάουνας μπορεί να χαρακτηριστεί και διδακτική. Αν η πορεία τους κλείσει με τη νίκη και την τρίτη θέση στο τουρνουά, τότε θα φύγουν με γλυκόπικρη γεύση από την Λιθουανία.

Απογοήτευση στην Μπαρτσελόνα, άγνωστη η επόμενη μέρα

Στην Μπαρτσελόνα τα πράγματα είναι από δύσκολα, έως πάρα πολύ δύσκολα. Συγκεκριμένα, οι Καταλανοί για τρίτο συνεχόμενο Final Four φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι παρά το γεγονός  ότι πήγαν για το τρόπαιο στο Κάουνας. Ταυτόχρονα, η ήττα από την μισητή αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης για άλλη μια φορά σε Final Four (σ.σ. τέταρτη συνεχόμενη) θα φέρει τριγμούς και ενδεχομένως μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι.

Το μέλλον του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο κρίνεται πλέον επισφαλές, ενώ το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Νίκολα Μίροτις, στον οποίο η βασίλισσα έδωσε πολλά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν πήρε τίποτα στα κρίσιμα παιχνίδια. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Μπαρτσελόνα καλείται να ανασυνταχθεί και να παλέψει το ματς με την Μονακό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ