Φιλαδέλφια Σίξερς – Μιλγουόκι Μπακς 110-102: Ο Γιάννης τις έχανε… ο Εμπίντ τα έβαζε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να πραγματοποίησε μια… γεμάτη εμφάνιση, ωστόσο οι 11 βολές που πέταξε στα σκουπίδια κόστισαν στους Μιλγουόκι Μπακς που γνώρισαν την ήττα από τους Σίξερς με 110-102.

Οι Σίξερς κατέβηκαν στο παρκέ με… μισό ρόστερ κόντρα στους Μπακς, όμως αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, αφού είχαν τον σπουδαίο Τζοέλ Εμπίντ, που στην ουσία έπεσε για τέσσερις.

Η παρέα του Τζοέλ Εμπίντ πήρε την νίκη (110-102), κάλυψε τα πολλά και σημαντικά προβλήματά της, την ώρα που εκείνη του Γιάννη Αντετοκούνμπο έδειξε αφέλεια και έχασε ένα ματς που έπρεπε να έχει καθαρίσει από πολύ νωρίς.

Οι Μπακς έπεσαν στο 11-4 (8-1 εντός και 3-3 εκτός έδρας), με τον ηγέτη τους να αστοχεί σε μια ντουζίνα βολές και να γκρεμίζει την ασύλληπτη προσπάθεια που έκανε στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού. Το αντιαθλητικό φάουλ του Εμπίντ ίσως και να τον φρέναρε απότομα, ο δυναμισμός των γηπεδούχων τον πίεσε στα όριά του, όμως η αλήθεια είναι πως αυτό το ματς δεν έπρεπε να χαθεί ειδικά μετά από όσα έδειξε το Μιλγουόκι στην πρώτη περίοδο.

Στο 8-7 οι Σίξερς (5-4 εντός και 3-3 εκτός έδρας), με τον Εμπίντ να σταματάει στους 32 πόντους, στα 11 ριμπάουντ, στις 8 ασίστ και στα 3 μπλοκ σε 36:34 και να καλύπτει τις απουσίες του Τζέιμς Χάρντεν, του Τομπάιας Χάρις, αλλά και του Ταϊρίς Μάξι που γύρισε άσχημα τον αστράγαλό του προς το φινάλε του πρώτου μέρους και δεν γύρισε για το δεύτερο. Η ομάδα της Φιλαντέλφια πήρε ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με… πέντε νίκες σε μία, το χρειαζόταν, πάλεψε σκληρά γι’ αυτό και γύρισε τις αποδοκιμασίες της δεύτερης περιόδου σε αποθέωση στο φινάλε.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Μπλέιζερς, τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11) με τους Μπλέιζερς στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι.

Ο αγώνας

Με τους Κάρτερ, Μπότσαμπ, Αντετοκούνμπο, Πόρτις, Λόπεζ στην αρχική τους πεντάδα, οι Μπακς έδωσαν την μπάλα στον Γιάννη και εκείνος ξεσάλωσε από νωρίς. Ο Εμπίντ έκανε το ίδιο στην απέναντι πλευρά και στο 12-18 του πέμπτου λεπτού ο γηπεδούχος σταρ είχε 7 και ο φιλοξενούμενος σταρ 8 πόντους! Το Μιλγουόκι ήταν ξεκάθαρα μία κλάση πάνω σε άμυνα κι επίθεση, ο Πόρτις σκόραρε με συνέπεια, ο Λόπεζ έφτασε τα τρία μπλοκ στο έβδομο λεπτό, ο Χιλ έγραψε το 18-30 με τρίποντο και η πρώτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στα Ελάφια που είχαν τον ηγέτη τους σε καταπληκτική κατάσταση.

Ο Μπουντενχόλζερ έβαλε τον Χόλιντεϊ στο ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου δωδεκαλέπτου, όμως ο Μάξι ήταν αυτός που έκλεβε τις εντυπώσεις και αυτός που κρατούσε τους Σίξερς σε μια σχετικά λογική απόσταση. Ο Ιμπάκα έγραψε το 30-41 από ωραία δημιουργία του Χόλιντεϊ στο 16′, ο Γιάννης έφτασε τους 13 για το 32-43 απέναντι στον Τάκερ, το κοινό άρχισε να αποδοκιμάζει από πολύ νωρίς και όλα λειτουργούσαν καλά για τους φιλοξενούμενους που διαχειρίστηκαν καλά τα λεπτά όλων. Λίγο πριν από το ημίχρονο οι Σίξερς έχασαν τον καταπληκτικό Μάξι (γύρισε άσχημα τον αστράγαλό του στον αιφνιδιασμό) που ήταν με 24 πόντους ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, όμως το 55-62 τους κολάκευε και κυρίως τους κρατούσε στο ματς.

Με τον Μάξι να μην επιστρέφει για το β’ μέρος και να μένει εκτός για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, οι Μπακς ίσως και να πίστεψαν ότι το έργο τους έγινε πιο εύκολο. Ο Εμπίντ βγήκε μπροστά, πήρε τους Σίξερς στις πλάτες του και μείωσε στον πόντο (64-65) μόλις τρία λεπτά στην τρίτη περίοδο, πριν βάλει την ομάδα του μπροστά (69-67) και κάνει σκληρό, βρόμικο, αντιαθλητικό φάουλ στον Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak επιτέθηκε ξανά και ξανά, έφθειρε τους αντιπάλους του, είχε όμως τεράστιο πρόβλημα στις βολές (4/13) και οι Μπακς βρέθηκαν να κυνηγούν με το κοινό να έχει περάσει από τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση.

Ο Greek Freak συνέχισε να στέλνει τις βολές στο σίδερο και στην έναρξη της τέταρτης περιόδου. Φανερά καταπονημένος από το “ξύλο” του αγώνα, περίμενε περισσότερη βοήθεια από τους γύρω του. Και την βρήκε όταν πήγε στον πάγκο για μερικές ανάσες. Ο Πόρτις έγραψε το 94-97 την ώρα που ο Λόπεζ έκοβε τα πάντα, όμως και πάλι οι Σίξερς βρήκαν τις λύσεις. Η απόφαση του Μπουντενχόλζερ να πηγαίνει ο Χόλιντεϊ ως δεύτερος παίκτης στο μαρκάρισμα του Εμπίντ άφησε ελεύθερο τον Μέλτον που σκόραρε τρίποντο για το 102-99, πριν γράψει ο Εμπίντ το 104-99 στο 45′ και το 106-99 στην επόμενη επίθεση για να κρίνει το ματς.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-34, 55-62, 89-84, 110-102

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ