FIA: «Στα μαλακά» η Mercedes

FIA: «Στα μαλακά» η Mercedes

Η αναμενόμενη, από την Πέμπτη, απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της FIA σχετικά με την υπόθεση των δοκιμών ελαστικών της Pirelli με τη συμμετοχή της Mercedes στη Βαρκελώνη εκδόθηκε τελικά την Παρασκευή.

Το συμπέρασμα που ανακοινώθηκε είναι ότι η Mercedes όντως παραβίασε τους κανονισμούς, συμμετέχοντας σε αυτές τις δοκιμές με το φετινό της μονοθέσιο.

Η τιμωρία που της επιβλήθηκε ήταν η απαγόρευση συμμετοχής της στο 3ήμερο τεστ νέων οδηγών, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό, μαζί με μια επίπληξη. Επίπληξη δέχτηκε και η Pirelli.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη FIA αναφέρει:

«Στις 5 Ιουνίου 2013, ύστερα από καταγγελίες που κατατέθηκαν στο GP Μονακό από τις Red Bull Racing και Ferrari Scuderia Team κατά των μονοθεσίων Νο9 και Νο10 (Mercedes AMG Petronas F1 Team), ότι έχουν πραγματοποιήσει μαζί με την Pirelli ένα 3ήμερο τεστ χρησιμοποιώντας μονοθέσια του 2013 στις 15, 16 και 17 Μαΐου στη Βαρκελώνη, ο Πρόεδρος της FIA, λειτουργώντας ως κατήγορος της FIA, έστειλε στον Πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου ενημέρωση για τις κατηγορίες εναντίον της Pirelli και εναντίον της Mercedes AMG Petronas F1 Team.

Στις 5 Ιουνίου 2013 οι Pirelli και Mercedes AMG εγκλήθηκαν από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου να παρουσιαστούν ενώπιον του σώματος των δικαστών.

Το Διεθνές Δικαστήριο, αφού άκουσε όλες τις πλευρές και εξέτασε στα στοιχεία που κατέθεσαν, αποφάσισε ότι:

1. Να επιπλήξει τη Mercedes

2. Να αποκλειστεί η Mercedes από το επικείμενο 3ήμερο δοκιμών νέων οδηγών

3. Να επιπλήξει την Pirelli

Και να απορρίψει όλα τα υπόλοιπα συμπεράσματα.

Πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου ήταν ο κ. Edwin Glasgow QC (Η.Β.), και μέλη οι κ. Christy Harris (Η.Π.Α.), κ. Patrick Raedersdorf (Ελβετία) και κ. Anthony Scott Andrews (Η.Β.).»

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ