F1: Σφαγή για μια θέση μέχρι τέλους – Ποιες ομάδες και ποιοι οδηγοί είναι αυτοί που ακόμα παλεύουν;

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 οδεύει προς το τέλος του. Τα έπαθλα των παγκόσμιων τίτλων, έχουν ήδη τοποθετηθεί στις ραφιέρες της RedBull και του Μαξ Φερστάπεν, που κατέκτησαν νωρίς και τα δύο πρωταθλήματα – κατασκευαστών και οδηγών. Όμως η μάχη μαίνεται για τις υπόλοιπες ομάδες, που προσπαθούν να κερδίσουν θέσεις στη τελική κατάταξη και τα αντίστοιχα χρηματικά μπόνους. Εκτός, από τις ομάδες, την ίδια μάχη δίνουν και οι οδηγοί, για μια ή πολλές θέσεις παραπάνω στη γενική κατάταξη.

Ποιες ομάδες και ποιοι οδηγοί είναι αυτοί που ακόμα παλεύουν;

Για μια θέση πίσω από τη RedBull

Η ομάδα της Mercedes, στη μάχη για τη δεύτερη θέση, προηγείται της Ferrari. Oι Ιταλοί παλεύουν πλέον για τη δεύτερη θέση προσπαθώντας να “προσπεράσουν” τη Mercedes, η οποία είναι 22 βαθμούς μπροστά. Η Ferrari κατάφερε να περάσει την Aston Martin, η οποία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος. Μάλιστα η ομάδα του Φερνάντο Αλόνσο έχει πέσει πίσω κι από τη McLaren, που εμφανίστηκε ευχάριστα αγνώριστη στο δεύτερο μισό της σεζόν.

2023 Team Standing

H Aston Martin έχει μαθηματικά ακόμα ελπίδες για να κατακτήσει την τρίτη θέση.

Το ίδιο και η McLaren, που μπορεί να μπει στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Στις πίσω θέσεις πέφτουν κορμιά. Αν εξαιρέσει κάποιος την Alpine, που δεν απειλεί, ούτε απειλείται από κανέναν, οι ουραγοί της κατάταξης έχουν το δικό τους αγώνα για μια θέση στον ήλιο. Η Williams, έχοντας στις τάξεις της, τον εκπληκτικό Αλεξάντερ Άλμπον έχει καταφέρει να μαζέψει 28 βαθμούς και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, στην οποία συνήθως ήταν τα τελευταία χρόνια.

Πιο πίσω η Alpha Tauri ήταν η αρνητική έκπληξη της σεζόν. Η “μαμά ομάδα” της Redbull πήρε άνετα το πρωτάθλημα, ενώ η Alpha Tauri ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με την Alpha Romeo, μόλις 4 βαθμούς μπροστά από την τελευταία Haas. Οι τρεις τελευταίοι αγώνες αναμένεται να είναι, “ο θάνατός σου η ζωή μου”, για τους ουραγούς της κατάταξης. Η Alpha Tauri, έχει ένα μικρό πλεονέκτημα και αυτό είναι η επιστροφή του Ρικάρντο, που θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του στο Μεξικό, με την ελπίδα να έχει και συνέχεια.

Μάχη ρόδα με ρόδα!

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των οδηγών τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα. Μετά τον Φερστάπεν, από τον Σέρτζιο Πέρεζ μέχρι και τον Λάντο Νόρις, όλα μπορούν να ανατραπούν στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

2023 Driver Standing

Το ίδιο ισχύει και στις μάχες μεταξύ των team mate. Την πιο σκληρή δίνουν οι Σάινθ, Λεκλέρ. Ο Ισπανός με την απίθανη οδήγησή του, φέτος έχει καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον Λεκλέρ και μάλιστα, τους χωρίζουν 20 βαθμοί.

Τρεις αγώνες έχει ακόμα το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα για να τελειώσει -Βραζιλία, Λας Βέγκας, Αμπού Ντάμπι – και οι βαθμοί, που είναι διαθέσιμοι είναι αρκετοί για να γίνει η ….ζημιά!

Πηγή: thecars.gr

Mazda Iconic SP: ηλεκτρικό και Wankel

Η Lexus δείχνει τα δόντια της στην Tesla

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ