F1-Νέο αφεντικό στη Scuderia

F1-Νέο αφεντικό στη Scuderia

Οι αλλαγές στη Ferrari συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό. Μία ημέρα μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, από την ιταλική ομάδα ανακοινώθηκε ότι ο Μάρκο Ματιάτσι, ύστερα από μόλις οκτώ μήνες θητείας ως επικεφαλής της Scuderia, θα παραδώσει τα καθήκοντά του στον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Ο Αριβαμπένε δεν είναι άγνωστος ούτε στη Ferrari, ούτε στον κόσμο της Formula 1. Ο Ιταλός πηγαίνει στο Μαρανέλο από τη Philip Morris, την καπνοβιομηχανία που επί σειρά ετών είναι μεγάλος χορηγός της ιταλικής ομάδας. Είναι μάλιστα μέλος της F1 Commission, ως εκπρόσωπος των χορηγών, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα της F1 τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο.

Όπως αναφέρει το msfree.gr, ο πρόεδρος της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε, εξήγησε το σκεπτικό αυτής της αλλαγής: «Αποφασίσαμε να ορίσουμε τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε γιατί, αυτήν την ιστορική στιγμή για τη Scuderia και τη Formula 1, χρειαζόμαστε ένα πρόσωπο με ενδελεχή κατανόηση όχι μόνο της Ferrari, αλλά επίσης και των διοικητικών μηχανισμών και απαιτήσεων του σπορ. Ο Μαουρίτσιο διαθέτει έναν μοναδικό πλούτο γνώσεων: ήταν πάρα πολύ κοντά στη Scuderia για χρόνια και ως μέλος της F1 Commission γνωρίζει καλά τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει. Πάντα ήταν μια πηγή καινοτόμων ιδεών με επίκεντρο την αναζωογόνηση της F1. Η εμπειρία στο μάνατζμεντ σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη αγορά, που διέπεται από αυστηρούς κανόνες, είναι επίσης πολύ σημαντική και θα τον βοηθήσει να διαχειριστεί και να δώσει κίνητρο στην ομάδα. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Μάρκο Ματιάτσι για τις υπηρεσίες του στη Ferrari τα τελευταία 15 χρόνια και τους ευχόμαστε τα καλύτερα στις μελλοντικές του κινήσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ