F1: Η πρώτη ημέρα στο Μπαχρέιν

F1: Η πρώτη ημέρα στο Μπαχρέιν

Όπως τελείωσαν τον αγώνα της Μαλαισίας ξεκίνησαν στην Mercedes και την προσπάθειά τους στο GP του Μπαχρέιν. Πίσω από τους Hamilton και Rosberg έφερε τη Ferrari του ο Fernando Alonso με μισό δευτερόλεπτο διαφορά, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Nico Hulkenberg με τη Force India και τους Button, Raikkonen να κλείνουν την εξάδα.

Η διαδικασία ξεκίνησε σε μια ηλιόλουστη πίστα που όπως είναι φυσικό δεν κράταγε καθόλου καλά στα πρώτα περάσματα. Οι ομάδες άφησαν στην αρχή τους νέους οδηγούς να στρώσουν λίγο λάστιχο στην άσφαλτο της πίστας που βρίσκεται στη μέση της ερήμου.

Οι νέοι πιλότοι που πήραν βγήκαν για πρώτη φορά φέτος στα πρώτα ελεύθερα ήταν ο Βραζιλιάνος Felipe Nar για λογαριασμό της Williams και οι Ολλανδοί Giedo van der Garde για λογαριασμό της Sauber και Robin Frijns για λογαριασμό της Caterham. Τις θέσεις τους έδωσαν οι Bottas, Gutierrez και Kobayashi.

Η πρώτη περίοδος εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερα περιστατικά με τους πιλότους των ομάδων να κάνουν αρκετούς γύρους εκμεταλλευόμενοι το έξτρα σετ ελαστικών που έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες στο πρώτο μισάωρο. Μάλιστα η ομάδα της McLaren είχε σχεδόν μόνιμα τους οδηγούς της στην πίστα έχοντας αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα αξιολόγησης βελτιώσεων που έχουν κατασκευαστεί από τα εργοστάσια αλλά δεν είχαν μέχρι σήμερα δοκιμαστεί στις πραγματικές συνθήκες της πίστας.

Στο πιο περίεργο περιστατικό της πρώτης περιόδου πρωταγωνιστής ήταν ο Fernando Alonso που μισή ώρα πριν την λήξη της περιόδου παραλίγο να βγει στην πίστα φορώντας ένα μαλακό μπροστά δεξιά και ένα σκληρό μπροστά αριστερά. Ευτυχώς η ομάδα του το εντόπισε γρήγορα και του έδωσε εντολή να σταματήσει λίγα μόλις μέτρα μέσα στο pitlane.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ