“Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου”

Στις λεπτομέρειες οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων του Final 4 της Ευρωλίγκας.

«Συγχαίρω την Ευρωλίγκα για μία ακόμη πετυχημένη σεζόν. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε εδώ. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή κι έμπειρη ομάδα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και περιμένω έναν δυνατό ημιτελικό. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για σημεία-κλειδιά. Η Μπαρτσελόνα έχει ατού τη μεγάλη εμπειρία, ενώ εμείς έχουμε πιο πολύ ενέργεια. Περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι κι ελπίζω να μην αγχωθούν οι παίκτες μου».

Για τον ρόλο των προπονητών και το αν είναι μεγαλύτερος από αυτόν των παικτών στο Final 4: «Παίζουν οι καλύτερες ομάδες στο Final 4. Η ομάδα μου έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, που εξελίχθηκαν πάρα πολύ μέσα στη σεζόν. Απόλαυσα τη δουλειά με αυτά τα παιδιά. Σε ένα Final 4 οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Για μας είναι μεγάλη υπόθεση οι εμπειρίες που θα κερδίσουν οι παίκτες μου. Ο χρόνος δουλεύει για μας».

Για την παρουσία πολλών Ελλήνων φιλάθλων παρά την οικονομική κρίση: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, αλλά τα προβλήματα μάς φέρνουν πιο κοντά. Ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους οπαδούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ, είναι από μόνη της η παρουσία μας πολύ μεγάλη επιτυχία και περιμένουμε δύο μεγάλα παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων”, Βασίλης Σπανούλης, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά να είμαι εδώ. Ο δρόμος για το Final 4 ήταν δύσκολος, αλλά αξίζουμε μία θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά απέναντι σε μία δυνατή ομάδα την οποία σεβόμαστε απόλυτα. Ελπίζω να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε έρθει πολλές φορές φέτος στην Κωνσταντινούπολη, τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα και είναι χαρά μας να παίζουμε σε κατάμεστα γήπεδα».

Για το τι θα σήμαινε για τον ίδιο να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και με τον Ολυμπιακό, έχοντας πάρει τον τίτλο το 2009 με τον Παναθηναϊκό: «Είναι ένα διαφορετικό Final 4, με διαφορετική ομάδα και διαφορετική κατάσταση. Η ομάδα μου θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Μπορεί πολλοί να μην μας πιστεύουν πολύ και να θεωρούν πως δεν έχουμε πολλές πιθανότητες, αλλά θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ