Euroleague: Σκέψεις για φινάλε της σεζόν με τουρνουά σε μία πόλη

Η Euroleague εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν, παρά τη διακοπή που υπάρχει, λόγω του κορονοϊού. Έτσι, σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο διεξαγωγής τουρνουά σε μία πόλη!

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σεζόν και δεν θέλει να βάλει οριστικό «λουκέτο», παρά την εξάπλωση του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, ψάχνει όλους τους πιθανούς τρόπους, που κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό…Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό διευθυντή της διοργάνωσης, Εντ Σκοτ, η λίγκα εξετάζει ένα τουρνουά που θα γίνουν όλα τα παιχνίδια σε δύο γήπεδα της ίδιας πόλης. Αυτό είναι το plan b της, σε περίπτωση που δεν χωρέσουν οι ημερομηνίες στο καλεντάρι ή η κατάσταση δεν επιτρέπει πολλά ταξίδια και μετακινήσεις…

«Τα σενάρια είναι πάρα πολλά αυτή τη στιγμή, όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες. Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε. Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών αγωνιστικών. Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη. Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση», δήλωσε.

Μάλιστα, προχώρησε και σε λεπτομέρειες λέγοντας μεταξύ άλλων στην «El Pais»: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ