Euroleague: Πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού, απόδραση της «Φενέρ» από το Παρίσι, σπουδαίο «διπλό» της Βαλένθια – Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Σύνοψη από το

  • Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα με 78-62 από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, υποχωρώντας στο 16-11 και θέτοντας εκ νέου υπό αμφισβήτηση την παρουσία του στην εξάδα της Euroleague.
  • Η Φενερμπαχτσέ πέρασε «διά πυρός και σιδήρου» από το Παρίσι, επικρατώντας της Παρί με 92-90, αν και βρέθηκε πίσω με 16 πόντους, παραμένοντας πρώτη στη βαθμολογία.
  • Τεράστιο «διπλό» πήρε η Βαλένθια στο Τελ Αβίβ, επικρατώντας της Χαποέλ με 104-99 στην παράταση, φτάνοντας στο 17-10 και πιάνοντας την αντίπαλό της στην τρίτη θέση.
Το AI widget του enikos.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του AI Launchpad των FT, το οποίο υποστηρίζεται από το GNI.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από έμπειρους δημοσιογράφους.

Τα προβλήματα που είχε καταφέρει προσωρινά να κρύψει ο Παναθηναϊκός κάτω από το… «γυάλινο πάτωμα» του Telecom Center Athens, ήρθαν με ορμή στην επιφάνεια στο Βελιγράδι. Οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα με 78-62 από την Παρτιζάν, για την 27η αγωνιστική της Euroleague, και υποχώρησαν στο 16-11, με την παρουσία τους στην εξάδα να βρίσκεται εκ νέου υπό αμφισβήτηση. Παράλληλα, η Φενερμπαχτσέ πέρασε «διά πυρός και σιδήρου» από το Παρίσι με 92-90 επί της Παρί, η Μπάγερν νίκησε τη Μονακό με 91-82, η Βαλένθια πήρε τεράστιο «διπλό» στο Τελ Αβίβ με 104-99 στην παράταση απέναντι στη Χαποέλ, ενώ η Ντουμπάι επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης με 93-85, ολοκληρώνοντας τη «διαβολοβδομάδα» της χωρίς απώλειες.


Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπήκε καλά στο ματς, όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο έχασε εντελώς τον έλεγχο. Η Παρτιζάν κυριάρχησε στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα και στο 31΄ ξέφυγε με +26 (68-42), «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ο Κώστας Σλούκας έμεινε στους 4 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Τζέριαν Γκραντ επίσης σημείωσε 4 πόντους, πριν αποχωρήσει τραυματίας στο 33ο λεπτό. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αποβλήθηκε στο 29΄ για σπρώξιμο στον Λάκιτς, σε μια φάση που φανέρωσε την αγωνιστική αποδιοργάνωση του Παναθηναϊκού. Μοναδικός διψήφιος ήταν ο Τι Τζέι Σορτς με 21 πόντους, σε μια ομάδα που είχε 20 λάθη και 4/19 τρίποντα. Από την Παρτιζάν ξεχώρισαν οι Κάμερον Πέιν (18π.), Άιζακ Μπόνγκα (16π.) και Στέρλινγκ Μπράουν (16π.).

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-33, 66-42, 78-62.


Στο Παρίσι, η Φενερμπαχτσέ αν και βρέθηκε πίσω με 16 πόντους διαφορά, ανέτρεψε το παιχνίδι και επικράτησε 92-90 της Παρί, παραμένοντας πρώτη στη βαθμολογία με 17-9. Οι γηπεδούχοι έκαναν ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, μετατρέποντας το 47-43 σε 65-49, όμως οι Τούρκοι με αντεπίθεση διαρκείας και κρίσιμους πόντους του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (19π.) ανέτρεψαν τα δεδομένα. Ο Ντε Κολό με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Για την Παρί ξεχώρισαν οι Ίφι (21π.) και Ρόντεν (16π.).

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 45-40, 68-62, 90-92.


Η Μπάγερν συνεχίζει την ανοδική της πορεία, καθώς πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη της, επικρατώντας 91-82 της Μονακό. Οι Βαυαροί (12-15) έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό από το ξεκίνημα και δεν απειλήθηκαν ποτέ, την ώρα που η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη υπέστη την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της (15-12). Ο Αϊζέια Μάικ σημείωσε κρίσιμο τρίποντο (79-67) πέντε λεπτά πριν το φινάλε, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Κορυφαίος για τη Μπάγερν ήταν ο Αντρέας Ομπστ με 19 πόντους (5/11 τρίποντα), ενώ ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό τελείωσε με 30 πόντους, χωρίς ωστόσο να αποφύγει την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 48-39, 68-63, 91-82.


Στο Τελ Αβίβ, η Βαλένθια πήρε τεράστια νίκη με 104-99 στην παράταση επί της Χαποέλ, φτάνοντας στο 17-10 και πιάνοντας την αντίπαλό της στην τρίτη θέση. Στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 88-88, με τους Ισπανούς να δείχνουν ψυχραιμία στο τέλος και να παίρνουν τη νίκη χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Ζαν Μοντέρο (29π., 8ρ., 39 βαθμοί αξιολόγησης). Ο Ρίβερς πρόσθεσε 20 πόντους, ενώ από τη Χαποέλ ο Γιαβ Μαντάρ έκανε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους και ο Μπλέικνι είχε 23.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 49-36, 73-61, 88-88 (κ.δ.), 99-104.


Η Ντουμπάι, από την πλευρά της, ολοκλήρωσε αήττητη τη «διαβολοβδομάδα» της, επικρατώντας 93-85 της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα των Εμιράτων βελτίωσε το ρεκόρ της σε 13-14 και παραμένει στο παιχνίδι της δεκάδας. Μετά το 11-19 του πρώτου δεκαλέπτου, αντέδρασε, προσπέρασε στο τρίτο (69-68) και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους. Πρωταγωνιστής ήταν ο Τζάναν Μούσα με 20 πόντους (9/9 βολές) απέναντι στην πρώην ομάδα του, ενώ για τη Ρεάλ ο Φακούντο Καμπάτσο σημείωσε 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 37-44, 69-68, 93-85.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου

  • Παρτιζάν (Σερβία)–Παναθηναϊκός 78-62
  • Ντουμπάι (ΗΑΕ)–Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 93-85
  • Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)–Βαλένθια (Ισπανία) 99-104 παρ. (88-88κ.α.)
  • Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)–Μονακό (Μονακό) 91-82
  • Παρί (Γαλλία)–Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 90-92

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου

  • Ολυμπιακός–Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 21:15
  • Αναντολού Εφές (Τουρκία)–Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
  • Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)–Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  • Βιλερμπάν (Γαλλία)–Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  • Μπασκόνια (Ισπανία)–Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Η βαθμολογία (σε 27 αγώνες)

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το Sofascore

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK