Euroleague: Φενέρμπαχτσε – Παρτίζαν 72-73 – «Χαμογέλασε» στην επιστροφή του ο Ομπράντοβιτς

Παρά την αποθέωση που γνώρισε από τους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ, στην πρώτη επιστροφή του στην «Ulker Sports Arena» ως αντίπαλος προπονητής, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έφυγε με τεράστιο «διπλό», υποχρεώνοντας την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην 3η διαδοχική της ήττα στην Euroleague.

Η Παρτιζάν πέρασε νικηφόρα με 73-72 από την έδρα της Φενέρ, για την 15η αγωνιστική της Euroleague, και με το δεύτερο εφετινό «διπλό» βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-9. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι υποχώρησαν στο 10-5, «πέφτοντας» από την κορυφή της κατάταξης.

Οι Σέρβοι εξαργύρωσαν την άμυνα της τέταρτης περιόδου, όταν με επιμέρους σκορ 4-11… προσπέρασαν με 61-62 στο 35΄, φορτώνοντας με άγχος τους γηπεδούχους. Οι Τούρκοι απάντησαν και οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με το σκορ ισόπαλο 72-72, ο Ουίλμπεκιν προσπάθησε στα 8΄΄ να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης, αλλά το σουτ του βρήκε σίδερο, ενώ στη συνέχεια υπέπεσε σε φάουλ στον Αβράμοβιτς, ο οποίος με 1/2 χάρισε και πάλι το προβάδισμα στην Παρτιζάν.

Στα 3΄΄ για τη λήξη ο Καλάθης έκανε λάθος στην επαναφορά, ο Παπαπέτρου έκλεψε και κέρδισε και φάουλ, αλλά αστόχησε και στις δύο βολές, κρατώντας ανέπαφο το τελικό 72-73 και το «διπλό» των Σέρβων.

Οι Ματίας Λεσόρ και Κέβιν Πάντερ σημείωσαν από 12 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου περιορίστηκε στους 5 πόντους στα 27 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Από την τουρκική ομάδα ξεχώρισε ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 14 πόντους, ενώ ο ανέτοιμος Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν στη 12άδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Δημήτρη Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 37-33, 57-51, 72-73

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ