Eurobasket 2022: “Ο γιατρός του σουτ του Γιάννη” που κάθεται δίπλα στον Δημήτρη Ιτούδη

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο καπετάνιος που οδηγεί το καράβι της εθνικής έως τώρα μακριά από σκοπέλους. Το ταξίδι συνεχίζεται αύριο με αντίπαλο την Γερμανία με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket 2022.

Στο πλευρό του ομοσπονδιακός προπονητής έχει τους άξιους Έλληνες συνεργάτες αλλά και βοήθεια από το ΝΒΑ. Έναν άνθρωπο που εμπιστεύεται απόλυτα ο Γιάννης Αντευοκούνμπο. Πρόκειται για τον Τζος Οπενχάιμερ, τον assistant των Μιλγουόκι Μπακς.

Η σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στενή μιας και κάθε καλοκαίρι τον ακολουθεί στην Ελλάδα για τις προπονήσεις του και του μαθαίνει την τέχνη του σουτ. Είναι από τους ανθρώπους που ο Γιάννης εμπιστεύεται την προπόνησή του κατά την διάρκεια της offseason, ειδικά στο σουτ.

Ο  Ισραηλινός κόουτς (έχει διπλή υπηκοότητα, μαζί με την Αμερικανική) ήταν ένας χαρισματικός γκαρντ με καλό σουτ, ειδικά στο τρίποντο, κάτι που εκμεταλλεύεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να βελτιώσει και εκείνος αυτό το κομμάτι. Ο Όπενχαϊμερ έχει το προσωνύμιο «Γιατρός του σουτ» στο NBA και μάλιστα το τελευταίο διάστημα προστέθηκε δίπλα και το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πλέον ονομάζεται «Γιατρός του σουτ του Γιάννη» και σε αυτόν και στη σκληρή δουλειά του με τον σούπερ σταρ των Μπακς οφείλεται η βελτίωσή του στα σουτ τριών πόντων και στις ελεύθερες βολές.

Η καριέρα του ως παίκτης ήταν σύντομη καθώς διήρκησε μόλις έξι χρόνια από το 1992 μέχρι και το 1998. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής το πέρασε στο Ισραήλ μιας και αγωνίστηκε με πέντε διαφορετικές ομάδες σε διάστημα τριών ετών. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Μακάμπι Ιερουσαλήμ αλλά και η Χάποελ Ζεβάτ είναι τρεις από τις πέντε ομάδες που έχει φορέσει τη φανέλα τους, όμως η καριέρα του προπονητή και η παρουσία του στους πάγκους ήταν εκείνη που τον τράβηξε περισσότερο.

Στα 29 του άρχισε προπονητική καριέρα πρώτα ως ασίσταντ στο NCAA και το 2013 (ως το 2016) βρέθηκε στο NBA και το τεχνικό τιμ των Μιλγουόκι Μπακς. Εν συνεχεία εργάστηκε στους Χιούστον Ρόκετς στην G-League κι επέστρεψε στους Μπακς.
Ιτούδης με Οπενχάιμερ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ