Euro 2024: Δεύτερο «πιάτο» με σπουδαίες αναμετρήσεις σε Α’ και Β’ όμιλο – Ξεχωρίζει το Ισπανία – Κροατία

Μετά την πρεμιέρα του Euro 2024, όπου η διοργανώτρια Γερμανία αντιμετώπισε τη Σκωτία, διασύροντας την με 5-1,  το μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά της Ευρώπης συνεχίζεται το Σάββατο (15/6) με τρεις αγώνες για την 1η αγωνιστική των ομίλων Α και Β.

Η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή μεταξύ Ισπανίας και Κροατίας.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ (16:00, ΕΡΤ1)

Στις 16:00, στο RheinEnergieStadion της Κολωνίας, η Ουγγαρία αναμετράται με την Ελβετία, 86 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση σε μεγάλη διοργάνωση. Το 1938, οι Ούγγροι νίκησαν με 2-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά οι Ελβετοί έχουν κερδίσει έξι από τους τελευταίους εννέα αγώνες μεταξύ τους, αν και οι Μαγυάροι έχουν συνολικά το προβάδισμα με 30 νίκες σε 46 αγώνες.

Σέρνταν Σακίρι της Ελβετίας σχολίασε: «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την Ουγγαρία. Είναι σπουδαία ομάδα, που δουλεύει σκληρά και συλλογικά. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σε πολύ καλή μέρα για να νικήσουμε». Ο Ούγγρος επιθετικός Ρόλαντ Σαλάι τόνισε: «Θέλουμε τη νίκη. Δεν μας ικανοποιεί η ισοπαλία. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Η Ουγγαρία θα έχει στη διάθεσή της τον Ντομινίκ Σομποζλάι, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ οι Νέγκο και Στάιλς παραμένουν αμφίβολοι. Από την άλλη πλευρά, ο Στήβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ μάλλον θα χάσει την πρεμιέρα των Ελβετών, ενώ οι Εμπολό και Ζακάρια είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ (19:00, ΕΡΤ1)

Στις 19:00, στο Olympiastadion του Βερολίνου, η Ισπανία αντιμετωπίζει την Κροατία σε μια σημαντική αναμέτρηση του 2ου ομίλου. Οι δύο ομάδες έχουν πρόσφατη ιστορία, με την Ισπανία να κερδίζει στα πέναλτι τον τελικό του Nations League. Η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε έδειξε καλή φόρμα στα φιλικά με Ανδόρα και Βόρεια Ιρλανδία, με τον Μίκελ Ογιαρθάμπαλ να ξεχωρίζει.

Ο προπονητής της Ισπανίας, Ντε Λα Φουέντε, δήλωσε: «Θαυμάζω τη νοοτροπία των Κροατών. Είναι παράδειγμα εθνικής υπερηφάνειας και ενότητας. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και έτοιμοι να νικήσουμε». Στην Κροατία, ο Λούκα Μόντριτς θα ηγηθεί της ομάδας, ενώ οι Γιόσκο Κβάρντιολ και Ματέο Κόβατσιτς προσθέτουν εμπειρία και νοοτροπία νίκης.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΙΤΑΛΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ (22:00, ΕΡΤ1)

Στις 22:00, στο Signal Iduna Park του Ντόρτμουντ, η Ιταλία αντιμετωπίζει την Αλβανία. Οι «ατζούρι» έχουν νικήσει σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις τους με γκολ 7-1. Η Αλβανία επιστρέφει σε τελική φάση EURO μετά το ντεμπούτο της το 2016.

Ο προπονητής της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, ανέφερε: «Ως υπερασπιστές του τίτλου πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν πρωταθλητές». Ο τεχνικός της Αλβανίας, Σιλβίνιο, πρόσθεσε: «Η προετοιμασία μας ήταν εξαιρετική και είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε. Η φόρμα του Αρμάντο Μπρόγια μας δίνει προβάδισμα στην επίθεση».

Πιθανές ενδεκάδες:

Exit mobile version