Εθνική Ελλάδος: Αυτά είναι τα πλάνα του Φαν Σιπ για το ματς με το Κόσοβο – Τι είπε στους παίκτες

Η Εθνική καλείται να φέρει σήμερα (14/10/2020 21:45) εις πέρας τη δεύτερη αποστολή που έχει, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά το Κόσοβο, τρία 24ωρα μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση με τη Μολδαβία. Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε τον πρώτο στόχο της, προσθέτοντας τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της, χωρίς να πραγματοποιήσει ιδιαίτερα καλή εμφάνιση, αλλά φαίνεται ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ έμεινε ικανοποιημένος.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινείται το πλάνο, αφού ο Ολλανδός τεχνικός δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά στο σχήμα της γαλανόλευκης ή σε πρόσωπα. Δεν αποκλείεται να κρατήσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα, αλλά σκέφτεται να κάνει μία ή δύο αλλαγές. Το σύστημα 4-2-3-1 φαίνεται ότι θα επιλέξει ξανά ο 56χρονος τεχνικός. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, του οποίου η επιλογή (αντί του Μπάρκα) αποτέλεσε μίνι έκπληξη την περασμένη Κυριακή, θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Μπορεί να μην χρειάστηκε πολύ κόντρα στην Μολδαβία, αλλά ήταν εκεί όταν έπρεπε, αποκρούοντας πέναλτι του Μιλιντσεάνου στο 88’. Αυτό ήταν το τρίτο πέναλτι που πιάνει το τελευταίο διάστημα, αφού είχαν προηγηθεί δύο στο στο Μπενφίκα-Φαρένσε.

Ο Γιαννούλης θα είναι αριστερά, ο Χατζηδιάκος δεξιά και ο Τζαβέλλας με τον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Δημήτρης Κουρμπέλης και Κάρλος Ζέκα, όπως όλα δείχνουν. Θέση διεκδικεί εκεί και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Το ίδιο δίλημμα είχε και στο προηγούμενο ματς ο Φαν Σιπ, αλλά επέλεξε τον χαφ του Παναθηναϊκού και τον μέσο της Κοπεγχάγης. Στη μεσοεπιθετική τριάδα θα είναι δεξιά ο Δημήτρης Λημνιός, στη μέση ο Τάσος Μπακασέτας, που είχε γκολ με πέναλτι και ασίστ, ενώ αριστερά είτε ο Πέτρος Μάνταλος, που σκόραρε κόντρα στη Μολδαβία ή ο Κώστας Φορτούνης, που είχε δύο δοκάρια με την Μολδαβία, αλλά και γκολ κόντρα στην Αυστρία. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Στην προπόνηση δούλεψε πολύ πάνω στην τακτική ο Τζον Φαν Σιπ, αλλά και στις στημένες φάσεις. Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, έπειτα από τη νίκη επί της Μολδαβίας, ο ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλούσε τακτικά στους παίκτες για το ματς με το Κόσοβο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να έχουν την κατοχή της μπάλας, να επιβάλουν το ρυθμό τους και να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ