Eπιστρέφει στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ, παλιός γνώριμος της ΑΕΚ, είναι από ό,τι φαίνεται ο εκλεκτός της Ένωσης για την επόμενη μέρα στον πάγκο.

Η αρχική σκέψη της ΑΕΚ, όταν αποφάσισε να ανοίξει το θέμα προπονητή, ήταν να κινηθεί από τώρα για την συμφωνία της με έναν τεχνικό «υψηλών προδιαγραφών», προκειμένου να δεσμευτεί μαζί του με ένα μακρύ συμβόλαιο (πιθανότατα 2,5 ετών). Πραγματοποιήθηκαν επαφές με αρκετούς υποψήφιους που είχαν το ζητούμενο προφίλ, όμως προέκυψαν συγκεκριμένα εμπόδια στο να προχωρήσει τώρα αυτή η προοπτική.

Η Ένωση δεν επιθυμούσε να κλείσει κάποιον από τώρα για το καλοκαίρι, καθώς είχε αποφασίσει ότι η ανάγκη για αλλαγή στον πάγκο της ήταν άμεση. Έχοντας, λοιπόν, αφήσει στην άκρη από την πρώτη στιγμή και εγχώριες λύσεις υπηρεσιακού τύπου, αποφάσισε να στραφεί σε έναν ξένο προπονητή, με προοπτική μέχρι το καλοκαίρι και οψιόν για την ανανέωση του συμβολαίου του, αν πείσει με την πορεία της ομάδας στο υπόλοιπο της σεζόν.

Υπήρξαν συζητήσεις με δυο τρεις υποψήφιους, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στον Ισπανό τεχνικό, για τον πολύ σημαντικό λόγο ότι πέρα από το βιογραφικό του, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και ταυτόχρονα ξέρει και την ίδια την ΑΕΚ ως σύλλογο, έχοντας δουλέψει για σχεδόν ένα χρόνο σε αυτόν.

Ο Χιμένεθ αναμένεται να έρθει στην Αθήνα αύριο προκειμένου να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση και να υπογράψει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το συμβόλαιό του θα είναι μέχρι τον Ιούνιο, με οψιόν (από την πλευρά της ΑΕΚ) για την ανανέωσή του για έναν ακόμη χρόνο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισπανός τεχνικός θα φέρει μαζί του δύο συνεργάτες, έναν βοηθό προπονητή και έναν γυμναστή, χωρίς αυτό να αλλάζει την απόφαση που είχε πάρει η ομάδα το τελευταίο διάστημα να προχωρήσει στην πρόσληψη και ενός μόνιμου γυμναστή της ομάδας, ως αντικαταστάτη του Παναγιώτη Βούλγαρη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοινώθηκε επίσημα από την ΑΕΚ στις 9 Οκτωβρίου του 2010. Ήρθε στην Ελλάδα για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο τώρα θα βρει στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ.

Ο Ισπανός τεχνικός κάθισε στον πάγκο της Ένωσης 361 ημέρες. Στο υπόλοιπο εκείνης της σεζόν κέρδισε τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-0), απέκλεισε τους πράσινους και τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και οδήγησε στον τελικό απέναντι στον Ατρόμητο την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η χειρότερη στιγμή του εκείνη τη χρονιά ήταν το 6-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Την επόμενη χρονιά πιστώθηκε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Σε σύνολο 50 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις είχε 25 νίκες, 8 ισοπαλίες και 17 ήττες. Στο πρωτάθλημα κάθισε στον πάγκο σε 35 ματς (18-5-12), στο κύπελλο επτά (5-1-1) και οκτώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2-2-4).

ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα γκολ του Παναιτωλικός – ΑΕΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Παραιτήθηκε ο Μοράις από την ΑΕΚ

Νέο “χαστούκι” για την ΑΕΚ – Έχασε και στο Αγρίνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ