Επική δήλωση του Λουίς Ενρίκε για τους αγώνες χωρίς θεατές: Πιο θλιβερό από…

Μπορεί τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα να αρχίζουν σιγά-σιγά να επιστρέφουν στη… δράση μετά την διακοπή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε ότι δεν του αρέσει να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται από τον COVID-19. «Το να διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές είναι πιο λυπηρό από το να χορεύεις με την αδελφή σου» τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, μιλώντας στο μπασκετικό σόου “Colgados del Aro”.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο (16/5) η Bundesliga έγινε το πρώτο από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που επέστρεψε στη… δράση, ωστόσο η εικόνα του ποδοσφαίρου μετά τον κορονοϊό στη Γερμανία είναι πολύ διαφορετική, καθώς οι παίκτες δεν μπορούν να πανηγυρίζουν μαζί τα γκολ, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης, ενώ τα -συνήθως γεμάτα από φιλάθλους- στάδια είναι άδεια.

«Είναι πολύ άσχημο, παρακολούθησα το γερμανικό ποδόσφαιρο και είναι αξιοθρήνητο. Μπορείς να ακούσεις τις βρισιές και χάνεις την οικειότητα των σπουδαίων στιγμών» πρόσθεσε ο άλλοτε παίκτης και προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Πάντως, ο Λουίς Ενρίκε παραδέχθηκε ότι η ζωντανή μετάδοση αθλητικών γεγονότων στην τηλεόραση προσφέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπων που είναι περιορισμένοι στο σπίτι τους στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, λόγω των μέτρων περιορισμού που επέβαλαν οι κυβερνήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια επιχείρηση που παράγει πολλά χρήματα και, μολονότι το θέαμα είναι πολύ διαφορετικό από ότι όταν παίζεις με κόσμο, μπορεί να μας βοηθήσει να περάσουμε το χρόνο κατά τη διάρκεια του περιορισμού και να το ξεπεράσουμε» πρόσθεσε ο 50χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Εάν είσαι λάτρης του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ, τότε το να παρακολουθείς έναν αγώνα είναι πάντα ενδιαφέρον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ