Επέστρεψε ο Ρόσι

Ο Βαλεντίνο Ρόσι επιστρέφει στη Yamaha, η οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ιταλό αναβάτη για δύο χρόνια (μέχρι το 2014).

Ο “Doctor” εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας για πρώτη φορά το 2004 και μαζί της κατέκτησε τέσσερις τίτλους στο Moto GP, το 2004, το 2005, το 2008 και το 2009. Στην επταετή παρουσία του στη Yamaha πανηγύρισε την νίκη σε 46 Grand Prix και αποχώρησε στο τέλος του 2010 για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ducati.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο 33χρονος αναβάτης είναι όγδοος. Από την ερχόμενη περίοδο θα είναι στην ίδια ομάδα με τον Χόρχε Λορένθο, που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα με διαφορά 23 βαθμών από τον δεύτερο έχοντας πέντε νίκες στα πρώτα 10 Grand Prix από τα 18 που περιλαμβάνει η σεζόν.

«Πρόκειται για εξαιρετικά νέα για τη Yamaha. Τον Ιούνιο υπογράψαμε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2014 με τον Λορένθο και τώρα συμφωνήσαμε για δύο χρόνια με τον Ρόσι. Έτσι συνθέσαμε το πιο ισχυρό δίδυμο αναβατών που θα μπορούσαμε να έχουμε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Yamaha, Τζάρβις Λιν, και πρόσθεσε: «Οι στόχοι είναι προφανείς και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πετύχουμε. Δεν αμφιβάλλω ότι με την εμπειρία, τη γνώση, τις ικανότητες και την ταχύτητα των δύο αυτών σπουδαίων πρωταθλητών θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πολλές νίκες. Έχοντας ολοκληρώσει τον μελλοντικό μας σχεδιασμό, επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον Χόρχε Λορένθο και τον Μπεν Σπις στο τρέχον πρωτάθλημα».  ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ