Ένοχος ο Μπόρις Μπέκερ – Καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση

Ο Μπόρις Μπέκερ,  καταδικάστηκε σήμερα σε 2,5 χρόνια φυλάκιση, με βάση τον νόμο περί αφερεγγυότητας, γιατί κρίθηκε ένοχος για δόλια χρεοκοπία.

Ο άλλοτε αστέρας του τένις, και πρώην προπονητής του Νο 1 τενίστα στον κόσμο σήμερα, του  Νόβακ Τζόκοβιτς, αντιμετώπιζε τέσσερις κατηγορίες,  βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας. Η δίκη του είχε αρχίσει πριν από 4 μήνες.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε  για απόκρυψη διαφόρων περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων ήταν σχεδόν 700.000 λίρες Αγγλίας, 75.000 μετοχές σε μια εταιρεία τεχνολογίας και μερικοί από τους πιο πολύτιμους τίτλους του στο τένις -συμπεριλαμβανομένων δύο τροπαίων του Wimbledon.

Ο Μπέκερ ήταν νομικά υποχρεωμένος να δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, επειδή κήρυξε πτώχευση πριν από πέντε χρόνια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Μπόρις Μπέκερ απέκρυψε και την κυριότητα σπιτιού, αξίας 1,3 εκατ. λιρών.

Όπως έγραψε η εφημερίδα  Mirror, μετά την πτώχευση του 2017, ο έξι φορές νικητής Grand Slam τίτλων παρέδωσε τη βέρα του, αλλά απέκρυψε την κυριότητα ενός σπιτιού 1,3 εκατομμυρίων λιρών στη γενέτειρά του, τη Γερμανία, ένα δάνειο 692.000 λιρών που έλαβε από τράπεζα του Λιχτενστάιν, καθώς και τις μετοχές του σε μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Becker, ο οποίος φορούσε τη γραβάτα του Wimbledon καθώς συνοδευόταν στο Southwark Crown Court από τη σύντροφό του Lilian de Carvalho Monteiro, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροαποφυγής στη Γερμανία το 2002. Η δικαστής Deborah Taylor κλήθηκε να το λάβει υπόψη της, όταν θα  αποφάσιζε για την ποινή του 54χρονου πρώην πρωταθλητή, σε αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπέκερ θα εκτίσει τη μισή ποινή του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ