Εκτός ελέγχου ο Νικ Κύργιος – Το βίντεο που πετάει τη ρακέτα σε ball boy

Γνωστός για την ακραία συμπεριφορά του στα τερέν είναι ο Νικ Κύργιος που ξανά έγινε πρωταγωνιστής επεισοδίων που αμαυρώνουν την εικόνα του.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας αντιμετώπισε τον Ράφα Ναδάλ στο πλαίσιο του Indian Wells από τον οποίο και ηττήθηκε. Στη διάρκεια του αγώνα, ο Νικ Κύργιος, αντέδρασε σε έναν φλύαρο θεατή, λέγοντας του «σκάσε διάολε», με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή από τον διαιτητή, στον οποίο είπε: «Είναι δουλειά σου να ελέγχεις το κοινό».

Όμως όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας, ο Κύργιος σε έξαλλη κατάσταση πέταξε με δύναμη τη ρακέτα του στο έδαφος, με αποτέλεσμα να εκσφενδονισθεί και να αναπηδήσει μακριά, αλλά πολύ κοντά σε ένα ball boy.

«Είμαι άνθρωπος. Συμβαίνουν αυτά. Ήταν ατύχημα», δήλωσε ο Κύργιος για το περιστατικό στη συνέντευξη Τύπου, όπου επιτέθηκε στον δημοσιογράφο όταν τον ρώτησε σχετικά: «Τι θέλετε να πω; Λέτε να είχα τέτοια πρόθεση; Προφανώς και όχι… Όταν πέταξα τη ρακέτα ήμουν πολύ μακριά του και προσγειώθηκε κάπου ένα μέτρο από το πόδι του. Είμαι άνθρωπος και τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Προφανώς πήρε μια πολύ άσχημη τροχιά. Αν το έκανα άλλο ένα εκατομμύριο φορές δεν θα πήγαινε τόσο κοντά… Τι άλλο θέλετε να πω; Είναι αυτή ερώτηση να μου κάνετε έπειτα από έναν αγώνα 3,5 ωρών με τον Ναδάλ;» αναρωτήθηκε.

Ωστόσο, όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι το ball boy έσκυψε για να μην χτυπήσει, ο Νικ Κύργιος απάντησε εκνευρισμένος και με ειρωνικό ύφος: «Έσκυψε, έσκυψε, έσκυψε, έσκυψε. Εντάξει. Αν αυτό θέλετε να με ρωτήσετε, δεν τον χτύπησα. Ήταν ατύχημα. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον Ζβέρεφ. Ήταν ατύχημα και ευτυχώς δεν τον χτύπησα. Δεν είχα τέτοια πρόθεση και το παιδί ευτυχώς είναι καλά. Πολύ καλή ερώτηση πάντως, απίθανη, συγχαρητήρια» σημείωσε και χειροκρότησε τον δημοσιογράφο.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, με την 19η διαδοχική νίκη του μέσα στο 2022, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells, επικρατώντας με 7-6(0) 5-7, 6-4 του Ελληνοαυστραλού, Νικ Κύργιου και θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό, με αντίπαλο, τον συμπατριώτη του, Κάρλος Αλκαράθ. «Ο Νικ, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην σκληρή επιφάνεια. Όταν παίζει με κίνητρο και πάθος, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Του εύχομαι τα καλύτερα», σχολίασε μετά τον αγώνα ο αήττητος το 2022, Ναδάλ, ο οποίος είπε ότι δεν είδε το περιστατικό ενώ σχολίασε: «Ελπίζω, ότι αυτό που συνέβη δεν είναι πολύ σοβαρό. Η ATP πρέπει να λάβει μέτρα για να τα αποφεύγει αυτά, γιατί ακόμη κι εάν είναι ακούσια, μπορεί κάτι να συμβεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ