Εγκαταλείπει την F1 ο Webber

Εγκαταλείπει την F1 ο Webber

Η ανακοίνωση ότι ο Mark Webber θα αποχωρήσει από τη Formula 1 για να συνεχίσει την καριέρα του οδηγώντας τo πρωτότυπo της Porsche στο World Endurance Championship δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Η φημολογία γύρω από αυτήν την εξέλιξη υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και στο περιθώριο του GP Μ. Βρετανίας στο Silverstone ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Αυστραλό.

Ο Mark Webber κλείνει με αυτόν τον τρόπο το σημαντικότερο κεφάλαιο της καριέρας του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, που είναι τα χρόνια του στη Formula 1 και κυρίως στη Red Bull, την ομάδα στην οποία βρίσκεται από το 2007 και με αυτήν έχει πανηγυρίσει 9 νίκες, φτάνοντας μάλιστα το 2010 να διεκδικεί μέχρι το τέλος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το επόμενο βήμα του Webber θα τον φέρει και πάλι στις πίστες. Η Porsche από το 2014 θα κάνει δυναμική είσοδο στο WEC με το ολοκαίνουριο πρωτότυπό της στην κατηγορία LMP1 και ο Αυστραλός θα είναι ο ηγέτης της στην προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει.

Για αυτήν την πρόκληση μίλησε και ο ίδιος ο Webber: «Είναι τιμή για εμένα να ενταχθώ στο δυναμικό της Porsche στην επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία του Le Mans και του WEC. Η Porsche έχει γράψει ιστορία στους αγώνες ως κατασκευαστής και εκφράζει την απόδοση και την τεχνολογία στο υψηλότερο επίπεδο. Ανυπομονώ για αυτήν τη νέα πρόκληση μετά την F1».

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ