Δύσκολες ώρες για τον Ριγκομπέρτ Σονγκ

Άσχημα νέα από το Καμερούν. Ο Ριγκομπέρτ Σονγκ, ο πρώην αμυντικός των Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ και της Γαλατασαράι, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Οντζά. Ο πρώην αρχηγός των “αδάμαστων λιονταριών” και τώρα προπονητής της εθνικής του Τσαντ, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γιαουντέ, σε κωματώδη κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Πολ Μπιγιά, ζήτησε από τους θεράποντες ιατρούς να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σώσουν τον Σονγκ, ενώ αποφασίσθηκε, εφ΄όσον το επιτρέψει η υγεία του, να διακομισθεί το ταχύτερο δυνατόν στην Γαλλία, προκειμένου να τύχει καλύτερης νοσηλείας.

Ο 40χρονος Σονγκ, έφθασε στη Γαλλία το 1994, στο Μετς, όπου παρέμεινε μέχρι το 1998, παίζοντας συνολικά 120 αγώνες και πετυχαίνοντας 3 γκολ. Το καλοκαίρι του 1998 μετακόμισε για λίγους μήνες στη Serie A, στη Σαλερνιτάνα, με την οποία έπαιξε μόλις 4 παιχνίδια. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους πήγε στο Λίβερπουλ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 2000, παίζοντας μόλις 34 αγώνες σε δύο σεζόν. Παραμένει μια άλλη σεζόν στην Αγγλία, για την Γουέστ Χαμ (24 εμφανίσεις), στη συνέχεια, πήγε στην Κολωνία και Γαλατασαράι, την ομάδα με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε  σε 137 ματς για την χώρα του, που αποτελεί ρεκόρ. Είναι επίσης ο μόνος Αφρικανικός παίκτης , που έχει αγωνιστεί σε τέσσερα Μουντιάλ (εκείνο του 1994 στα 18 του χρόνια, το 1998, το 2002 και το 2010), μαζί με τον Σαμουέλ Ετό . Μάλιστα ο συμπατριώτης του ήταν ο πρώτος, που  του έστειλε τις ευχές του για ανάρρωση.

 

Διαβάστε επίσης

Τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου του Ρονάλντο – ΦΩΤΟ

Εντυπωσιακά σερί σε αγώνα πινγκ πονγκ – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ