“Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Ρόι Χόνγκτσον ήξερε πως θα είναι δύσκολη η διαδικασία των πέναλτι, λόγω της κακής προϊστορίας, αλλά πίστευε ότι αυτή η φορά θα είναι διαφορετική. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Δεν παίξαμε για να πάμε στα πέναλτι. Αμυνθήκαμε καλά, ειδικά σε ένα διάστημα που δεχτήκαμε πίεση από την Ιταλία, αλλά δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποια από τις ευκαιρίες μας. Ήταν μία ενδιαφέρουσα μάχη από τακτικής άποψης. Το ποιος άξιζε να περάσει ή όχι θα είναι πάντα θέμα συζήτησης. Αν κερδίζαμε εμείς, δεν θα ζητούσαμε συγγνώμη για την πρόκριση. Λυπούμαστε πολύ γιατί θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε και δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, αλλά δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Αποκλειστήκαμε με τον τρόπο που έχουμε αποκλειστεί τόσες φορές στο παρελθόν. Επιστρέφουμε στην πατρίδα μας χωρίς να έχουμε ηττηθεί, αλλά έχοντας χάσει για μία ακόμη φορά στη διαδικασία των πέναλτι.

Όταν πήγαμε τον αγώνα στα πέναλτι ήλπιζα ότι αυτή τη φορά θα είναι η σειρά μας στο τουρνουά. Δε μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Έβλεπα τον Κόουλ και τον Γιανγκ να βάζουν πέναλτι σε καθημερινή βάση. Αλλά δε μπορείς να αναπαράγεις την πίεση. Νομίζω ότι οι πιθανότητες ήταν ίδιες και για τις δύο ομάδες. Κάναμε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά κουραστήκαμε πολύ. Δουλέψαμε πολύ να μαρκάρουμε τον Πίρλο αλλά με ένα παίκτη αυτής της ποιότητας δε μπορείς να το κάνεις σε όλο το παιχνίδι. Το τουρνουά για μένα ήταν πολύ καλά οργανωμένο και ο κόσμος μας μας υποστήριξε πολύ».

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ