Δώνης: Αν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό του Βαζέχα και του Σαραβάκου δεν είμαστε ρεαλιστές

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τη σημασία που έχει ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και για το αν θα βοηθούσε περισσότερο το να αγωνίζεται στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το αν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα δύο γρήγορα γκολ στα δύο ημίχρονα: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ και είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, όχι μόνο στο επιθετικό κομμάτι αλλά και αμυντικά. Δεν σημαίνει ότι μία επειδή έχει πιο ακριβό ρόστερ μπορεί να χάσει από μία ομάδα με πιο φθηνό. Οργανώσαμε ένα πλάνο όλη την εβδομάδα, ώστε ο ΠΑΟΚ να σπαταλήσει δυνάμεις και μυαλό. Από το πρώτο λεπτό άλλαξε το πλάνο μας και έτσι ήταν πολύ πιο δύσκολο για εμάς το ανοιχτό γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, συμπεριφερόμασταν καλά. Δυστυχώς όμως πληρώσαμε ένα λάθος και μετά ο ΠΑΟΚ το διαχειρίστηκε καλά. Επειδή είμαστε ρεαλιστές πρέπει να κοιτάμε την πραγματικότητα. Παίζαμε κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο, δεν είχαμε τη συγκέντρωση και τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερη ομάδα και μας κέρδισε δίκαια».

Για τις φάσεις του ΠΑΟΚ λόγω αργών επιστροφών: «Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι θέμα αργών επιστροφών. Προς το τέλος πήραμε ρίσκα, νομίζω ότι δεν αφορά τις επιστροφές αλλά το υπερβολικό ρίσκο που μπορείς να πάρεις. Έχουμε δείξει ότι έχουμε καλές επιστροφές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Για τα τρεξίματα της ομάδας: «Τα τρεξίματά μας και η έντασή μας είναι καλύτερα τώρα σε σχέση με τον δεύτερο γύρο. Πάμε σε ένα δεύτερο κομμάτι, όταν η ομάδα δεν μπορεί να διατηρήσει την απόδοσή της, αυτό βαραίνει τον προπονητή. Από εκεί και πέρα, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και απρόοπτα. Εμάς μας έχουν συμβεί πολλά απρόοπτα. Είναι φυσιολογικό για μένα ότι παίκτες δεν έχουν μπει σε αντίστοιχη διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια και αυτό τώρα βγαίνει. Δείτε όμως και κάτι ακόμα. Αυτή τη στιγμή ο Άρης στο γήπεδο έχει τους ίδιους βαθμούς με εμάς. Κανείς από εμάς δεν θα απογοητευτεί, θα παλέψουμε τα επτά παιχνίδια που έχουμε».

Για το αν θα είναι αποτυχία να μην μπει στην πεντάδα: «Εκεί που είχαμε φτάσει θα είναι αποτυχία. Βαθμολογικά είχαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που σε μία ροή παιχνιδιών δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Η συγκομιδή μας έπρεπε να είναι τουλάχιστον έξι βαθμούς παραπάνω».

Για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν: «Εμείς τρέχουμε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πρότζεκτ με δεδομένα και σε αυτό κινούμαστε. Το τι θα γίνει και αν ο ιδιοκτήτης μας πει κάτι διαφορετικό δεν το γνωρίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό θέμα η αδειδότηση της ομάδας. Γιατί είναι διαφορετικό να υπάρχουν περιορισμοί με το να υπάρχει περιθώριο μεταγραφών ακόμα και με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Ξέρω πως το πλάνο είναι δύσκολο για εσάς και για τον κόσμο αλλά αν αρχίσουμε να λέμε για τον Παναθηναϊκό του Βαζέχα και του Σαραβάκου δεν είμαστε ρεαλιστές».

Για το αν θα βοηθούσε επιστροφή στη Λεωφόρο: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το Ολυμπιακό Στάδιο είναι ένα ωραίο γήπεδο αλλά αυτούς τους μήνες είναι λογικό να μειώνεται η παρουσία του κόσμου. Σήμερα ο κόσμος ήταν και δυναμικός και μας βοήθησε. Είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Γήπεδα κλουβιά σίγουρα προκαλούν πίεση στον αντίπαλο. Από την άλλη ας μην κρυβόμαστε, η Λεωφόρος δεν είναι ένα σύγχρονο γήπεδο»

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός: «Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε και σήμερα. Είναι μία διαδικασία που γίνεται όλη τη σεζόν. Στη φάση που βρισκόμαστε θα παίξει μεγάλο ρόλο και ο εγωισμός όσων βρισκόμαστε στην ομάδα».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ