“Διπλό” με ανατροπή για τον Αστέρα Τρίπολης στη Λάρισα

Η ΑΕΛ  προηγήθηκε με το γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς, όμως ο Αστέρας έφυγε με τη νίκη (2-1) από τη Λάρισα, στην πρεμιέρα των πλέι άουτ, χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μπαράλες και απευθείας φάουλ του Φερνάντεθ. Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν με τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπέρτο, Μιχαήλ, Μόρα, Μούζεκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ στον άξονα, τους Τόρζε, Βινίσιους στα άκρα και τον Μιλοσάβλιεβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον νεαρό φορ Πινάκα.

Οι Αρκάδες είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Ματρικάρντι, Πασαλίδη, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Μουνάφο στον άξονα, τους Μαρκ Φερνάντεθ, Ντέλετιτς στα άκρα και τους Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες επιθετικό δίδυμο, με τον προτελευταίο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Τα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού ήταν ως επί το πλείστον… αναγνωριστικά και κρατάμε μόνο ένα όνομα. Τον Τόρζε. Ο Ρουμάνος ακραίος ήταν ορεξάτος, ενώ έδειξε πως διαθέτει πολύ καλά χτυπήματα στις στατικές μπάλες. Από τα πόδια του μάλιστα ξεκίνησε η ευκαιρία του 11′, όταν με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Μόρα μόνο στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκείνος όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Κάπου στο 20′ η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 31′ απείλησε με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σέρβος χαφ έπαιζε σε μεγάλο βαθμό στην ίδια ευθεία με τον Πινάκα, που ήταν ο μόνος διαθέσιμος φορ της ομάδας του λόγο της απουσίας των Παπάζογλου, Νούνιτς και οι γηπεδούχοι πήραν με εκείνον το προβάδισμα στο 42′. Τότε σε εκτέλεση κόρνερ του Τόρζε ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Σεσέροβιτς που με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μιλοσάβλιεβιτς που σκόραρε με ωραίο γυριστό. Για την ιστορία, στον αγώνα πρωταθλήματος που η ΑΕΛ κέρδισε με 3-0, είχε πετύχει χατ-τρικ. Στην τελευταία φάση (45’+3′) ο Τασουλής έκανε το γέμισμα, οι Κρίστινσον, Μούζεκ μπερδεύτηκαν και ο Κροάτης μπακ ανέτρεψε τον Μπαράλες. Πέναλτι που σωστά καταλογίστηκε και ο Αργεντινός στράικερ ευστόχησε από τα 11 βήματα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έτσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο, αλλά ο τρόπος που έληξε φαίνεται πως επηρέασε την ψυχολογία των δύο ομάδων. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες μπήκαν καλύτερα και έμειναν ψηλά. Πίεζαν την πρώτη «βυσσινί» μπάλα και στο 55′ πήραν το προβάδισμα, χάρη στην εξαιρετική, φανταστική, αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ.

Ο Αστέρας είχε πιο «καθαρές» στιγμές, κυρίως με το δοκάρι του Μπόρχα Φερνάντεθ, όμως και οι «βυσσινί» απείλησαν εις διπλούν με τον Τόρζε, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο άλλο γκολ. Πάντως μένει το credit στον Αστέρα που δεν κλείστηκε για το αποτέλεσμα και βοήθησε να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι, που τελικά και κέρδισε με 2-1.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Μόρας (36′ Ζίζιτς), Μούζεκ (70′ Φιλίπ),Γκαζάλ (57′ Ηλιάδης), Σεσέροβιτς (70′ Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Βινίσιους, Πινάκας (57′ Ασούμπρε).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο (84′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Ντέλετιτς (61′ Ριέρα), Μ. Φερνάντεθ (61′ Σίτο), Λ. Φερνάντεθ (69′ Κρέσπι) , Μπαράλες (84′ Χαουρέγκι) Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ