Δημοσίευμα “βόμβα” για το μέλλον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην EuroLeague

Δημοσίευμα «βόμβα» από την Ισπανία ανατρέπει τα δεδομένα στην EuroLeague και φέρνει ένα σενάριο που αφορά άμεσα τις ελληνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Mundo Deportivo» κάνοντας μια ανάλυση της επόμενης μέρας στη διοργάνωση, μετά την αποχώρηση δηλαδή του Τζόρντι Μπερτομέου, αναφέρει πως κάποιες από τις ομάδες – μετόχους θέλουν να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα στην διοργάνωση, την ίδια ώρα που άλλες διαφωνούν.

Με τους συλλόγους που έχουν αντιρρήσεις να σκέφτονται ακόμα και την προσέγγιση προς τη FIBA. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ισπανών μέσα σ’ αυτές βρίσκονται οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, καθώς και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, τρία πολύ μεγάλα ονόματα. Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

«Το μέλλον της Euroleague είναι στον αέρα. Οι δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη αυτή τη Δευτέρα και την Τρίτη αποκάλυψαν την ολοένα και πιο έντονη διαίρεση σε δύο πλευρές, μεταξύ των 13 συλλόγων που είναι μέτοχοι της διοργάνωσης. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν να διατηρηθούν τα πράγματα ως έχουν, ίσως με κάποιες τροποποιήσεις και εκεί συντάσσονται οι τρεις ισπανικές ομάδες, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν όσοι θέλουν μια ριζική αλλαγή στη διαχείριση της διοργάνωσης και θεωρούν ότι μπορούν να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη και σκέφτονται ακόμη και την επιστροφή ή τουλάχιστον την προσέγγιση της FIBA. Μεταξύ αυτών είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι δύο ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός.

Σε πολλές ομάδες υπάρχει σημαντική δυσφορία σχετικά με την αδυναμία της EuroLeague να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα και τείνουν να προσεγγίσουν την παγκόσμια ομοσπονδία, από την οποία η EuroLeague και τα μέλη της «χωρίστηκαν» το 2000, για να διαχειριστούν άμεσα τα συμφέροντά τους. Σε μια εποχή που οι σύλλογοι υποφέρουν έντονα από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, πολλοί από αυτούς δεν καταλαβαίνουν πώς είναι δυνατόν η FIBA ​​να απονέμει μεγαλύτερα έπαθλα, ακόμη και μπόνους συμμετοχής.

Ωστόσο, η επιστροφή στην FIBA ​​φαίνεται πολύ περίπλοκη, αφού οι 13 ιδιοκτήτες των ομάδων που βρίσκονται στο ΔΣ, υπέγραψαν συμβόλαιο που απαιτεί να βρίσκονται στην διοργάνωση μέχρι το 2026, όταν και λήγει η συμφωνία εκατομμυριούχων με την IMG, που προβλέπει ποινή 10 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε ομάδα που θα αποφασίσει να κατέβει από το πλοίο».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.