Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Αυτή είναι η αλήθεια για τα οικονομικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση και επίσημα για τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα και δήλωσε ότι όποιος θέλει να πάρει την ΠΑΕ θα πρέπει να αναλάβει υποχρεώσεις 74 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Με αφορμή όλη την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για το πραγματικό ύψος των χρεών – υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον περίεργο τρόπο παρουσίασης αυτών στη χθεσινή της ανακοίνωση, αλλά και την εύλογη απαίτηση του κόσμου του Παναθηναϊκού για να μάθει όλη την αλήθεια, ενημερώνω ότι στις δύο συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα σε εμένα, τον κ. Αλαφούζο και συνεργατών και των δύο πλευρών, μου ειπώθηκε ότι οι γεγενημένες υποχρεώσεις, μέχρι και την 31η Αυγούστου 2017 ήταν στα 47.000.000 ευρώ. Επίσης, υπήρχαν μελλοντικές υποχρεώσεις για συμβόλαια και όχι μόνο, άλλων 30.000.000 ευρώ. Παράλληλα, μου έγινε γνωστό για πρώτη φορά σε αυτή τη συνάντηση πως ένας υποψήφιος ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επωμιστεί άλλα 17.000.000 ευρώ λειτουργικών εξόδων της τρέχουσας χρονιάς, ποσό που ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει.

Ο κ. Αλαφούζος στην πρώτη μας συνάντηση είχε δεσμευτεί ότι θα αναλάβει 25.000.000 ευρώ από το σύνολο των 94.000.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη υπαναχώρησε στα 20.000.000 ευρώ, σε βάθος τριετίας και με δόσεις, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να αποφύγει, αφού τον βαραίνουν σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι για να μπει κάποιος σήμερα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πρέπει με το «καλημέρα» να αναλάβει χρέη 44.000.000 ευρώ, συν τα 30.000.000 ευρώ των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Όλα αυτά προκύπτουν και από τα στοιχεία που μας δόθηκαν επίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα οποία λόγω της ρήτρας εμπιστευτικότητας δεν μου επιτρέπεται να δημοσιοποιήσω.

Λυπάμαι που ένα μήνα μετά την τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Αλαφούζο, όχι μόνο δεν με έχει επιβεβαιώσει, αλλά επιτρέπει στους ανθρώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαστρεβλώνουν σκόπιμα την πραγματικότητα».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ