Ολυμπιακός: Back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα πόλο γυναικών – ΦΩΤΟ

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, επικράτησε με 11-7 της ισπανικής Σαμπαντέλ και κατέκτησε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, τον τίτλο της Euroleague, που διεξήχθη στο Εθνικό Κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», γνωστό και ως «Παπαστράτειο» κολυμβητήριο του Πειραιά.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους τους με το ξεκίνημα και χάρη στην τερματοφύλακά τους Χρυσή Διαμαντοπούλου αλλά και στην επίθεσή τους, πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, επικρατώντας στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-1.

Ολυμπιακός πόλο

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτριες της ισπανικής ομάδας προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους χωρίς όμως να το πετύχουν καθώς η πολύ καλή άμυνα των παικτριών του Αλεξάντερ Τσίριτς ήταν αυτή που διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του Πειραιά. Έτσι, το ημίχρονο τελείωσε με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται με 5-2.

πόλο Ολυμπιακός

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ καλή επίθεση για τον Ολυμπιακό, προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι για τη Σαμπαντέλ. Αυτό φάνηκε και όταν οι τελευταίες μείωσαν μεν στο σκορ εκμεταλλευόμενες τα όποια αμυντικά λάθη έκαναν οι αντίπαλές της. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό καθώς ο Ολυμπιακός παρέμεινε μπροστά στο σκορ παρά το 3-3 της τρίτης περιόδου.

πόλο Ολυμπιακός

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν ουσιαστικά πεντάλεπτο καθώς η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν αρκετή να διατηρήσει το προβάδισμα που είχαν και να αποδείξει ότι δεν έφτασε τυχαία στον τελικό αλλά και στην κατάκτηση του τίτλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια και τρίτη συνολικά.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2, Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ράνεϊ , Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου. Σαμπαντέλ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Γκάμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλες 1, Καρίγια.

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ