Dakar: Εγκαταλείψεις και ανατροπές

Dakar: Εγκαταλείψεις και ανατροπές

Ο προπορευόμενος Joan Barreda πήρε την τρίτη ειδική, κάνοντας 2 τις νίκες του στις 3 πρώτες ημέρες. Ταυτόχρονα, έδωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στη Honda.

Μετά και την τρίτη ημέρα, στη διαδρομή San Rafael-San Juan, ο “Bang-Bang” Barreda προηγείται με περισσότερα από 13 λεπτά προπορείας από τους Despres και Coma που ακολουθούν. Παρόλα αυτά, η τρίτη ημέρα σημαδεύτηκε κυρίως από τρανταχτές εγκαταλείψεις, και μεγάλες ανατροπές.

Όπως αναφέρει το mototriti.gr, πέρα από τη νίκη του την τρίτη ημέρα, ο προπορευόμενος αναβάτης της Honda έθεσε ένα νέο ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος αναβάτης του Rally Dakar που έφτασε σε υψόμετρο 4.300 μέτρων σε μια ειδική! Φανταστείτε τη θέα από το υψόμετρο αυτό, στην οροσειρά των Ανδεων. Ο Barreda ήταν ασταμάτητος στην ειδική των 243 χιλιομέτρων, πιο μικρή από τα αρχικά σχέδια αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν τελευταία στιγμή να την περικόψουν για να αποφύγουν κάποια ασταθή εδάφη στο πρώτο μέρος της διαδρομής.

Καθώς την τρίτη ημέρα ο Barreda προηγήθηκε με 4,41 λεπτά από τον πολύ ανεβασμένο και δεύτερο πλέον στη γενική κατάταξη Despres (από όγδοο προηγουμένως παρακαλώ), ο Ισπανός αύξησε τη συνολική διαφορά του από τον Γάλλο αναβάτη της Yamaha στα 13,04 λεπτά.

Τρίτος αναβάτης στην πολύ δύσκολη αυτή ημέρα ήταν ο Marc Coma με την ΚΤΜ του, 52 δευτερόλεπτα πίσω από τον Despres. Σημειώστε πως την τρίτη ημέρα είχαμε το πρώτο marathon stage, όπου το βράδυ οι αναβάτες καταλύουν σε ένα απομονωμένο bivouac, δεν έχουν τεχνική βοήθεια και πρέπει μόνοι τους να κάνουν όποια συντήρηση και τεχνικές επισκευές χρειάζεται η μοτοσικλέτα τους. Εδώ ξεχωρίζουν οι άρτια καταρτισμένοι μηχανολογικά αναβάτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ