Conference League: Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη

Τους αντιπάλους τους στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League έμαθαν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ τη Λέφσκι Σόφιας από την Βουλγαρία και του Άρη την Γκόμελ από την Λευκορωσία.

Οι πρώτοι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου του Conference League θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 28 Ιουλίου. Αμφότερες τις ελληνικές ομάδες να δίνουν τους αγώνες ρεβάνς στην έδρα τους, σε Τούμπα και “Κλεάνθης Βικελίδης” αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως η Λευκορωσία είναι τιμωρημένη λόγω του ρόλου της στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία και οι αγώνες των ομάδων της διεξάγονται σε ουδέτερη έδρα, γεγονός που αναγκάζει την Γκόμελ να μην παίξει με τον Άρη στη φυσική της έδρα και να τον υποδεχτεί σε “ουδέτερο” γήπεδο.

Το προφίλ της Λέφσκι Σόφιας

Πήρες το ευρωπαϊκό “εισιτήριο” μέσω του κυπέλλου, όπου είχε εντυπωσιακή πορεία, αρχίζοντας από τη φάση των 32 και σημειώνοντας μόνο νίκες. Μάλιστα, στα ημιτελικά αντιμετώπισε σε δύο αγώνες τη Λουντογκόρετς και την υπέταξε δύο φορές, με 3-2 εκτός έδρας και 1-0 στη Σόφια. Στον τελικό, στο ντέρμπι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, πήρε το τρόπαιο με 1-0 χάρη σε γκολ του Ίλιαν Στεφάνοφ.

Στο πρωτάθλημα , το τέλος της κανονικής διάρκειας την βρήκε στην 5η θέση και συνέχισε την ανοδική πορεία στα playoffs, τερματίζοντας 4η, 27 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς αλλά μόλις 6 πίσω από τη 2η ΤΣΣΚΑ Σόφιας και εκτός θέσεων στην Ευρώπη.

Το προφίλ της Γκόμελ

Έτος ίδρυσής της είναι το 1959, ενώ στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν οκτώ τρόπαια, έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων 1 πρωτάθλημα Λευκορωσίας (2003) και 3 Κύπελλα (2002, 2011, 2022).

Η Γκόμελ έδωσε σκληρή μάχη την περασμένη σεζόν για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματός της και να εξασφαλίσει συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης μέσω προκριματικών. Τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από τις Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (πρωταθλήτρια), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (2η) και Ντινάμο Μινσκ (3η).

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου χάρη στο 2-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στον τελικό του περασμένου Μαΐου (3ου στην ιστορία της), για να τη βρει η έναρξη της σεζόν απέναντι στον Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ