Champions League: Βήμα πρόκρισης για Μάλμε, Μπενφίκα και Γιουνγκ Μπόις – BINTEO

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου επικράτησε με 2-1 της Αϊντχόφεν στο «Ντα Λουζ» και απέκτησε πλεονέκτημα για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League. Το σκορ άνοιξε ο Ράφα Σίλβα, μόλις στο 10ο λεπτό, ενώ οι «αετοί» διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινή προβολή του Βάιγκλ στο 41′ μετά από κόρνερ, με τον Γερμανό χαφ να αξιοποιεί την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας. Η PSV αντέδρασε στο β΄ μέρος και κατάφερε να μειώσει στο 51ο λεπτό με ωραία ενέργεια και σουτ του Γκάκπο από την πλευρά που μάρκαρε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Στο 69′ όμως, ο Έλληνας κίπερ… διόρθωσε, βγάζοντας σωτήρια την κεφαλιά του Ζάχαβι πάνω στη γραμμή.

Βήμα πρόκρισης έκανε και η Μάλμε του Αντόνιο Τσόλακ (βασικός στην αναμέτρηση ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ φορ) νικώντας με 2-0 της Λουντογκόρετς, την ομάδα δηλαδή που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό. Οι Σουηδοί είχαν τον έλεγχο και άνοιξαν το σκορ στο «Έλεντα Στάντιον» στο 26′, με υπέροχο πλασέ του Μπιρμάντσεβιτς έπειτα από εξαιρετική κομπίνα που έβγαλαν οι παίκτες του Τόμασον μετά από κόρνερ. Στο 61ο λεπτό, ο Μπέργκετ διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινή προβολή, μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα των Ούγγρων.

Η Γιουνγκ Μπόιζ επικράτησε με 3-2 της Φερεντσβάρος στο “Stade de Suisse”. Ο Μπολί άνοιξε το σκορ για τη Φερεντσβάρος με απίθανο σουτ στο 14′, ενώ σημείωσε και το δεύτερο γκολ των Ούγγρων στο 82΄. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα από τους Ελία (16′) και Σιέρο (40′) και Γκαρσία (65′).

Τα αποτελέσματα:
Τρίτη, 17 Αυγούστου
Μονακό (Γαλλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-1 (19΄ Πεντρίνιο)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 3-0 (45΄ + 1΄ και 80΄ Τραορέ, 54΄ Κολοβός)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μπρόντμπι (Δανία) 2-1 (57΄ Αντεγέμι, 90΄ Αάρονσον – 4΄ Ούρε)

Τετάρτη, 18 Αυγούστου
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 2-1 (10΄ Σίλβα, 42΄ Βάιγκλ – 51΄ Γκάκπο)
Μάλμε (Σουηδία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-0 (26΄ Μπιρμάντσεβιτς, 61΄ Μπέργκετ)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 3-2 (16΄ Ελία, 40΄ Σιέρο, 65΄ Γκαρσία – 14′ & 82΄ Μπολί)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ