«Μπρέικ» με το… καλημέρα η Μπαρτσελόνα

«Μπρέικ» με το… καλημέρα η Μπαρτσελόνα

Με κορυφαίο τον Άντε Τόμιτς η Μπαρτσελόνα έκανε με το… καλημέρα το μπρέικ στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος (98-93 την Ρεάλ Μαδρίτης)! Νίκη, που σύμφωνα με την παράδοση στους ισπανικούς τελικούς της… δίνει τον τίτλο του Πρωταθλητή! Και αυτό γιατί στις 28 από τις 30 προηγούμενες σειρές τελικών της ACB Λίγκας τον τίτλο έχει κατακτήσει η ομάδα που έκανε το 1-0!

Ο Τόμιτς κυριάρχησε στις δύο ρακέτες και με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ και οδήγησε τους «Μπλαουγκράνα» στην επικράτηση στον πρώτο τελικό της ACB Λίγκας. Τον Κροάτη σέντερ ακολούθησε σε απόδοση ο Μπόστιαν Νάχμπαρ με 17, επίσης, πόντους. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων πάλι στην Μαδρίτη αύριο Σάββατο (21/6).

Η Μπαρτσελόνα με τον Τόμιτς ηγέτη κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο (23-16 υπέρ της το σκορ), ενώ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (48-44), προηγήθηκε ακόμη και με 12 (43-31). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο τρίτο δεκάλεπτο, βελτίωσαν την άμυνα τους και προσπέρασαν στο σκορ (73-70 το σκορ της περιόδου), αλλά στην τέταρτη οι «Μπλαουγκράνα» με πολύ καλή ομαδική λειτουργία πήραν πάλι το… πάνω χέρι και έφτασαν στην νίκη με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να είναι ψύχραιμος από την γραμμή των βολών στο τελευταίο λεπτό (7/8).

Ο Ναβάρο με τους συνολικά 14 πόντους που πέτυχε έφτασε τους 506 σε τελικούς πλέι οφ στην Ισπανία και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών. Ο «Λα Μπόμπα» ξεπέρασε έναν άλλο παίκτη της Μπαρτσελόνα τον Σαν Επιφάνιο, που είχε πετύχει σε τελικούς 505 πόντους.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ