Μπαρτζώκας: Ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε

Μπαρτζώκας: Ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε

«Νιώθω πως όλοι οι παίκτες μας είναι έτοιμοι να δώσουν», είναι το ευχάριστο συμπέρασμα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το 2-0 στην ημιτελική σειρά κόντρα στον Πανιώνιο και εν όψει των τελικών της Α1.

«Δουλέψαμε καλά σήμερα στο παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού μετά την νίκη στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ. 

«Όπως δουλέψαμε καλά, εννοώ για τους παίκτες μας, και στην προετοιμασία των δύο παιχνιδιών», συνέχισε ο Μπαρτζώκας και εξήγησε: «Είναι πολύ συγκεντρωμένοι και σοβαροί, έχουν σεβασμό στον Πανιώνιο γι’ αυτό και προετοιμάζονται πολύ συγκεντρωμένα. Έτσι κρατήσαμε υψηλά το επίπεδο μας για μεγάλο διάστημα, επιθετικά κυκλοφορώντας τη μπάλα και παρότι φτιάξαμε πολύ καλές προϋποθέσεις για σουτ και τα ποσοστά μας θα μπορούσαν να ήταν ακόμη καλύτερα».

«Κυρίως ο τρόπος που δημιουργήσαμε όταν είχαμε υπομονή και κυκλοφορούσαμε τη μπάλα, ώρες-ώρες για εμένα ήταν ο τρόπος που θέλω να παίζουμε», τόνισε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Κάναμε το 2-0 που σαφώς ήταν ο στόχος, ξέρουμε πλέον πως τη Δευτέρα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς στην έδρα του Πανιωνίου, θα προετοιμαστούμε και γι’ αυτό όπως πρέπει για να κάνουμε το 3-0».

«Θέλω να πω πάντως ότι νιώθω πως όλοι οι παίκτες μας είναι έτοιμοι να δώσουν», επισήμανε ο Μπαρτζώκας και έκανε ειδική μνεία στον Δημήτρη Αγραβάνη: «Είδατε ότι και ο Αγραβάνης, ο οποίος έχει καιρό να παίξει μπαίνει μέσα 11 λεπτά και είδατε ότι η ομάδα δεν έχει έλλειμμα στη θέση.  Επειδή ο Πέτγουεϊ είχε ένα μικρό τραυματισμό, βρήκε την ευκαιρία και έπαιξε και ήταν και πολύ καλός μάλιστα».

Σε ερώτηση εάν άλλαξε κάτι ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Καταρχήν παίζει και ο αντίπαλος. Ο Πανιώνιος δεν είναι ομάδα που την καταβάλεις εύκολα. Χρειάζεται προσπάθεια, να αναγνωρίσεις το παιχνίδι. Παρόλα αυτά όπως ξέρετε είχαμε μια διαφορά 14 πόντων που άνοιξε σταδιακά, δεν άλλαξε κάτι. Μοιράσαμε τον χρόνο, έπαιξαν όλοι οι παίκτες, παίξαμε καλά και στα 40 λεπτά».

«Τα επόμενα χρόνια εκεί που πρέπει»

«Καταρχήν να πω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι που δεν είμαστε εκεί, αυτό είναι κάτι που μας πείραξε», είπε ο Μπαρτζώκας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, που αρχίζει στο Μιλάνο. «Από την άλλη ξέρετε ότι εκεί ο κ. Σταυρόπουλος παρέλαβε το βραβείο του Ντάνστον ως καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα».

«Ένα φανταστικό επίτευγμα για πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη στη διοργάνωση και επίσης ότι ο Βασίλης Σπανούλης ήταν για ακόμη μια φορά στους κορυφαίους της Ευρώπης», επισήμανε ο κόουτς του Ολυμπιακού και υπογράμμισε: «Έτσι είχαμε έστω μια μικρή συμμετοχή εκεί, θα θέλαμε φυσικά να είναι η ομάδα μας, αλλά νομίζω ότι η ομάδα μας έχει μέλλον και συνέχεια και τα επόμενα χρόνια θα είναι εκεί που πρέπει. Σας έχω πει  ξανά πως ο Ολυμπιακός απέδειξε τα προηγούμενα δύο χρόνια πως οποιαδήποτε  πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Παίζει ρόλο η φόρμα των ομάδων. Πιστεύω πάντα πως τα ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Ρεάλ δημιουργούν μεγάλη πίεση και στις δύο ομάδες όπως και τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Μετά από τέτοια ντέρμπι, αλλά και πριν στην προετοιμασία υπάρχει μεγάλη πίεση και ενδεχομένως ένα άδειασμα μετά που ίσως παίξει ρόλο στην εξέλιξη του Φάιναλ Φορ».

«Πιστεύαμε πως ο Πανιώνιος θα έπαιζε πιο επιθετικά απόψε και εμείς θέλαμε να το σταματήσουμε αυτό και να παρουσιαζόμασταν όπως και στο πρώτο ματς», σχολίασε ο Ματ Λοτζέσκι, ο 29χρόνος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» και σημείωσε: «Το καταφέραμε και τώρα με την ίδια συγκέντρωση και την ίδια προσήλωση να πάμε στο τρίτο ματς στην έδρα τους και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ