Μπάγερν Μονάχου: Έδωσε 25 εκατομμύρια για να πάρει τον Νάγκελσμαν και τώρα δίνει 30 εκατομμύρια για να τον διώξει

Η Μπάγερν χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της 25 εκατομμύρια ευρώ στις 27 Απριλίου 2021 για να εξαγοράσει από τη Λειψία την… ελευθερία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν (σ.σ. κάθισε στον πάγκο της από την 1η Ιουλίου εκείνου του χρόνου), ενώ τώρα οι Βαυαροί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, θα χρειαστούν άλλα σχεδόν 30 εκατομμύρια για την απομάκρυνσή του.

Η Μπάγερν Μονάχου αναμένεται τις επόμενες ώρες να επισημοποιήσει την απόλυση του 35χρονου προπονητή και να τον αντικαταστήσει με τον Τόμας Τούχελ, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, και ήδη αρχίζουν να γίνονται οι… λογαριασμοί.

Ο Νάγκελσμαν είχε συμβόλαιο μέχρι το 2025 και ετήσιες αποδοχές σχεδόν εννέα εκατομμύρια το χρόνο. Αν στο ποσό αυτό, όπως αναφέρει η “Bild”, προσθέσει κάποιος και την αποζημίωση, το ποσό φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρουν αναλύσεις των γερμανικών ΜΜΕ, η διοίκηση της Μπάγερν έφτασε σε αυτή την απόφαση, γιατί θεωρεί ότι ο Νάγκελσμαν έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στα αποτελέσματα παρά στην εξέλιξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και την αξιοποίηση των νεαρών παικτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νάγκελσμαν, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο εξακολουθούσε να διεκδικεί με την Μπάγερν τους τρεις σημαντικότερους τίτλους της σεζόν (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League), δεν ήταν η πρώτη φορά που πήρε… μεταγραφή, όταν ανέλαβε τους πρωταθλητές Γερμανίας. Ήδη η Λειψία είχε καταβάλει 5 εκατομμύρια ευρώ στην Χοφενχάιμ το 2019, προκειμένου να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του.

Ο 35χρονος Γερμανός προπονητής αναγκάστηκε να διακόψει πρόωρα την ποδοσφαιρική καριέρα του, το 2006, σε ηλικία μόλις 19 ετών, εξαιτίας εντός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.

«Αν είχα συνεχίσει να παίζω, στα 40 θα έπρεπε να φοράω τεχνητό γόνατο» έχει πει ο ίδιος, όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμά της η ισπανική εφημερίδα “Marca”.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι, σαν παίκτης το 2006 στην Άουγκσμπουργκ, είχε προπονητή τον Τόμας Τούχελ -που αναμένεται να τον αντικαταστήσει στην Μπάγερν-, ο οποίος, βλέποντας τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε υποστεί, του πρότεινε δουλειά «ανιχνευτή» ταλέντων.

Ο Τόμας Τούχελ είχε μείνει εντυπωσιασμένος με τη δουλειά του. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα στη νέα καριέρα του.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της Μπάγερν και ο νεότερος μόνιμος προπονητής στην ιστορία της Bundesliga, καθώς έκανε το ντεμπούτο του με τη Χοφενχάιμ σε ηλικία 28 ετών και έξι μηνών το 2016. Επίσης, είναι ο νεότερος για το Champions League, όταν έκανε -επίσης- το ντεμπούτο του με τη Λειψία το 2019, σε ηλικία 31 ετών και 58 ημερών, αλλά και ο νεότερος (33 ετών) που έφτασε στους ημιτελικούς του Champions League.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ