Μπάγερν Μονάχου: Απέλυσε προπονητή που κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια

Η Μπάγερν Μονάχου, η οποία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Λιόν στον ημιτελικό του Champions League, απέλυσε έναν από τους προπονητές της στις ομάδες Νέων, που κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια, σε μια υπόθεση που ερευνά η αστυνομία.

Η συνεργασία τερματίστηκε «φιλικά» μεταξύ του συλλόγου και του προπονητή, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, όπως έκανε γνωστό η Μπάγερν.

«Αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα μιας εσωτερικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο προπόνησης νέων της Μπάγερν», ανακοίνωσε ο σύλλογος, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να αναληφθούν περαιτέρω ενέργειες στο μέλλον.

Ο Ρουμενίγκε δήλωσε «εξοργισμένος» πριν από λίγες μέρες, όταν αποκάλυψε την υπόθεση το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ARD.

Το κανάλι ανέφερε σχόλια με ρατσιστικές δηλώσεις που έγιναν στο διαδίκτυο από έναν προπονητή ενός από τα τμήματα των νέων, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε.

Πρόκειται για προπονητή Νέων από το 2003 και από το 2016, ενώ ήταν αθλητικός διευθυντής ομάδων από κατηγορίες U9 έως U15, παιδιά και εφήβους, όπως γράφει το εβδομαδιαίο Der Spiegel, σύμφωνα με τον οποίο έκανε σχόλια εναντίον τους σε θέματα που αφορούν το «χρώμα δέρματος, εθνικότητα, θρησκεία» και ενάντια στην ομοφυλοφιλία γενικά.

Αυτές οι λέξεις «δεν αντιστοιχούν απολύτως με τις αξίες που υπερασπίζεται ο σύλλογος», είχε δηλώσει ο Ρουμενίγκε, μετά την έναρξη έρευνας από την αστυνομία του Μονάχου.

Η υπόθεση είναι ακόμη πιο ενοχλητική, καθώς η Μπάγερν αρέσει να προβάλλει μια εικόνα ενός κλαμπ πολύ κινητοποιημένου ενάντια στον ρατσισμό και κάθε μορφή διάκρισης.

Τον Ιούνιο, λίγο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, ολόκληρη η ομάδα του Μονάχου έφτανε πριν από σημαντικούς αγώνες, με μπλουζάκια που φέρουν το σύνθημα των διαδηλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες «Η μαύρη ζωή έχει σημασία» και «Κόκκινη κάρτα για ρατσισμό».

Πριν από την υπόθεση Φλόιντ, η Μπάγερν είχε ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη αντιρατσιστική εκστρατεία τον Μάρτιο, μετά από μεμονωμένα περιστατικά σε γερμανικά στάδια.

Η ίδια η ιστορία του συλλόγου συνδέεται με αυτή του αγώνα κατά της διάκρισης. Ιδρύθηκε από Γερμανούς Εβραίους το 1900, όμως «αλώθηκε» με την έλευση του Χίτλερ το 1933

Θεωρείται, ωστόσο, από τους Ναζί ως «σύλλογος των Εβραίων». Η Μπάγερν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του πολέμου και μόλις δύο δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε για άλλη μια φορά κυρίαρχη στη Γερμανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ