Μπάγερν: Ανανέωσε έως το 2023 ο Νόιερ

Αίσιο τέλος είχε το… σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Μάνουελ Νόιερ με τη Μπάγερν, καθώς ο διεθνής τερματοφύλακας επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Βαυαρούς ως το 2023. Αν και πριν από ένα μήνα οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είχαν «βαλτώσει», καθώς η διοίκηση των πρωταθλητών Γερμανίας θεωρούσε υπερβολικές τις οικονομικές απαιτήσεις και το πενταετές συμβόλαιο που ζητούσε ο έμπειρος γκολκίπερ, στο διάστημα που μεσολάβησε οι συζητήσεις ξανάρχισαν και τελικά βρέθηκε η «χρυσή τομή», που διασφαλίζει την παραμονή του Νόιερ στο Μόναχο. Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Τόνι Τοπάλοβιτς.

«Τις εβδομάδες του lockdown δεν ήθελα να πάρω κάποια απόφαση, γιατί δεν ήξερα αν, πότε και πώς θα συνεχιζόταν η Bundesliga. Τώρα που αυτό επιλύθηκε, βλέπω το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Αισθάνομαι τη Βαυαρία σαν το σπίτι μου. Η Μπάγερν παραμένει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη» δήλωσε ο Νόιερ, μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του.

«Ο Μάνουελ είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο και ο αρχηγός μας. Η Μπάγερν είναι πολύ ικανοποιημένη που επέκτεινε το συμβόλαιό του» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των πρωταθλητών Γερμανίας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ενώ ο άλλοτε τερματοφύλακας της ομάδας και νυν μέλος του Δ.Σ., Όλιβερ Καν, υπογράμμισε: «Μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση που βρίσκεται ο Μάνουελ. Αντιληφθήκαμε προς ποια κατεύθυνση θέλει να πάει σε αυτή τη φάση της καριέρας του και τι είναι σημαντικό για εκείνον».

Η Μπάγερν έχει ήδη εξασφαλίσει την απόκτηση, ως ελεύθερου από τη Σάλκε, του 23χρονου Αλεξάντερ Νίμπελ, τον οποίο προορίζει για μελλοντικό διάδοχο του Νόιερ κάτω από τα δοκάρια. Η εξέλιξη αυτή καθιστά εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον του αναπληρωματικού γκολκίπερ, Σβεν Ούλριχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ