Αυγενάκης σε Real fm 97,8: «Τα σωματεία θα ελέγχονται για τα λεφτά που πήραν»

«Θα υπάρξει έλεγχος στα σωματεία για τα χρήματα που παίρνουν» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται από σήμερα σε 4.808 ερασιτεχνικά σωματεία μέσω των κερδών από το στοίχημα.

Μιλώντας στον «Real fm 97,8» και στην εκπομπή Real Sports με τους Παναγιώτη Περπερίδη και Δημήτρη Σταυρακάκη, επεσήμανε ότι υπάρχουν κριτήρια και προϋποθέσεις για τα σωματεία που χρηματοδοτηθηκαν τόσο στον Επαγγελματικό όσο και στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Παράλληλα ο Υφυπουργός Αθλητισμού τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των αθλητών, όπως ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στην Ιταλία, όπου ανεμβολίαστοι αθλητές δεν θα μπορούν να αγωνιστούν ξανά φέτος. «Δεν είμαι αρνητικός στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των αθλητών, αν ζητηθεί η γνώμη μου» ανέφερε.

Σε ότι αφορά τα μέτρα της Κυβέρνησης για τα γήπεδα, τόνισε ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ίσως αλλάξουν τα δεδομένα που θα διατηρηθούν ως τις 16 Ιανουαρίου, πάντα όμως την σύμφωνη γνώμη των Λοιμοξιολόγων.

Χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ανεφάρμοστο το μέτρο της πληρότητας του 10% με το «ταβάνι» των 1000 θεατών, σημειώνοντας όμως ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Σούπερ Λιγκ, θα αναπροσαρμόσουν τα πρωτόκολλα με βάση και τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής, ώστε το ποδόσφαιρο να επανέλθει σύντομα στην κανονικά.

Ακούστε εδώ τον υφυπουργό Αθλητισμού:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ