Australian Open: Συγκλονιστική πρόκριση για τον Νικ Κύργιο – Θα παίξει με τον Ναδάλ

Έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες των τελευταίων ετών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του τένις, στο πλαίσιο του Australian Open, που διεξάγεται στην Μελβούρνη. Ο Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος (Νο 26 στον κόσμο) και ο Ρώσος, Κάρεν Κατσάνοφ (Νο 17), έμειναν στο κορτ για περίπου 4,5 ώρες και για μία συναρπαστική «μονομαχία» που κρίθηκε στα πέντε σετ, εκ των οποίων τα τέσσερα, οδηγήθηκαν στο τάι μπρέϊκ!

Ο Κύργιος, που πήρε μία απίστευτη πρόκριση και θα παίξει στην επόμενη φάση με τον Ράφα Ναδάλ (Νο 1), σε πολλά σημεία του αγώνα έκανε τα… γνωστά του «κόλπα», χτυπώντας την μπάλα ανάμεσα στα πόδια του ή καρφώνοντας με δύναμη στο γήπεδο του Κατσάνοφ και πήρε με άνεση το πρώτο σετ με 6-2. Όμως η συνέχεια ήταν «θρίλερ», καθώς ακολούθησαν τέσσερα σετ που έφτασαν στο τάϊ μπρέϊκ. Ο Ελληνοαυστραλός πήρε το δεύτερο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, με 7-6(5) κι ενώ όλα έδειχναν πως θα έφτανε στην πρόκριση, ο Κατσάνοφ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2, κατακτώντας τα επόμενα δύο σετ με 7-6(6) και 7-6(7).

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ, ο Κύργιος αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και έφθασε στην σπουδαία πρόκριση με 7-6(8), μετά από έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ