Άρθρο Παύλου Παπαδημητρίου: Πιστεύω τον Μαρτίνς – Ο Ολυμπιακός μπορεί

Του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Καλημέρα σας!

Αυτό που….φοβόμασταν τελικά συνέβη… Πέντε αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της περιόδου. Τρεις για το πρωτάθλημα (την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη συν δύο για τα πλέι οφ) και δύο για το κύπελλο μετά τη σημερινή κλήρωση των ημιτελικών. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να τερματιστεί η σεζόν ομαλά..

Απόψε όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο… πάει Ευρώπη με τον αγώνα Ολυμπιακού-Άρσεναλ (22.00, Real FM 97.8) για τη φάση των 32 του Europa League. Κι από όσο αντιλαμβάνομαι το ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους είναι αν ο Ολυμπιακός θα έχει το μυαλό του στο Καραϊσκάκη ή… στην Τούμπα όπου αντιμετωπίζει έπειτα από τρία βράδια τον ΠΑΟΚ.

Κι αναρωτιέμαι:

Είναι δυνατον -στα αλήθεια- να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει ποδοσφαιριστής που θα παίζει με την Άρσεναλ -σε ματς το οποίο θα βλέπει η μισή Ευρώπη- και θα έχει στο μυαλό του την Τούμπα;;;

Σπεύδω να απαντήσω για να μη μπερδευόμαστε: Καμία! Ούτε μια στο δισεκατομμύριο. Το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν παίκτη είναι η διεθνής καταξίωση του. Τελεία.

Άρα;;

Μένει να φανεί πως θα «σκεφτεί» τον αγώνα κόντρα στους «κανονιέρηδες» ο Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος πρέπει να παρατάξει την ομάδα του ετοιμοπόλεμη και φρέσκια απόψε αλλά και την Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος. Δεν σας κρύβω ότι τον πιστεύω τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού όταν δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι «το μυαλό μας είναι στην Άρσεναλ κι όχι στον ΠΑΟΚ». Κι επίσης με πείθει όταν τον ακούω να διατρανώνει την πίστη του στη νίκη της ομάδας του.

Φυσικά το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Κάθε άλλο. Η αποψινή Άρσεναλ δεν είναι η προ δυο μηνών Άρσεναλ καθώς στις τελευταίες εξήντα ημέρες ο νέος προπονητής της Μικέλ Αριέτα την έχει σουλουπώσει και την έχει βοηθήσει σημαντικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Προσοχή, δεν της έχει λύσει όλα τ αμυντικά της προβλήματα αλλά σίγουρα είναι πιο δύσκολο -πλέον- να βάλεις γκολ στην Άρσεναλ από όσο ήταν επί ημερών Έμερι.

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα (και τους παίκτες-εργαλεία για την συγκεκριμένη αποστολή )να προβληματίσει τους Λονδρέζους κυρίως στο χώρο μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της μεγάλης περιοχής τους. Και μπορεί μάλιστα να το κάνει με κάθετο παιχνίδι και να παράξει ευκαιρίες. Με πολύ τρέξιμο (το οποίο το θεωρούμε δεδομένο) και αυτοσυγκέντρωση στο δικό τους αμυντικό μισό οι ερυθρόλευκοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποτέλεσμα που να μην τους καθιστά «αποκλεισμένους» πριν πατήσουν το χορτάρι του EMIRATES την άλλη Πέμπτη…

Τα λέμε το βράδυ στο ραδιόφωνο από τις 21.30!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ