«Αργυρή» η Κουρούση στο Βουκουρέστι, αυξάνονται οι προσδοκίες για το Ευρωπαϊκό ξιφασκίας U17 στη Νάπολη

Η Αλίνα Κουρούση ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια από τους 30 ξιφομάχους της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας U17 στο Βουκουρέστι με το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό σπάθης νεανίδων.

Το σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το «Riposta Cup» που ανήκει στη σειρά αγώνων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ξιφασκίας (EFC) κι η μεγαλύτερη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήρθε τη δεύτερη μέρα και στο ατομικό τουρνουά των νεανίδων.

Η Αλίνα Κουρούση του ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων προκρίθηκε αήττητη από τη φάση των πουλ, πέρασε άνευ αγώνα τον γύρο των «128» και, στη συνέχεια, σημείωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες στα «νοκ-άουτ» για να εξασφαλίσει θέσει στο βάθρο.

Νίκησε τη Ρουμάνα Αριάνα Νέμες στη φάση των «64» (15-5), τη Γαλλίδα Λουίζ Οζόλ στη φάση των «32» (15-6), τη Βουλγάρα Ραλίτσα Γκάτζεβα στη φάση των «16» (15-5) και τη Ρουμάνα Αντριάν-Μαρία Γκεατάρα στον προημιτελικό (15-8).

Στη μάχη για την είσοδο στον τελικό μπόρεσε να «λυγίσει» και τη Γαλλίδα Κοστάνς Μεσιέ με 15-7 και στον μεγάλο τελικό ηττήθηκε τελικά με 15-13 από τη Γεωργιανή Αλεξάντρα Κουβάεβα (Νο7 της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων).

Είναι το δεύτερο φετινό μετάλλιο της αθλήτριας του Γιάννη Νοταρά στο ευρωπαϊκό circuit μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Τιφλίδα. Με τους 65 βαθμούς που εξασφάλισε από αυτή τη διάκριση, η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά ανέβηκε στο Νο3 στην ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων από την πέμπτη στην οποία βρισκόταν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η 15χρονη θα έχει άλλη μία χρονιά στην κατηγορία. Πλέον, το βλέμμα της στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 στη Νάπολη της Ιταλίας, (22-25/2, στο οποίο θα επιδιώξει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση που είχε πάρει πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση του Ταλίν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ