Απολαυστικός Αλέφαντος για τον Ολυμπιακό

Απολαυστικός Αλέφαντος για τον Ολυμπιακό

Moναδικός Αλέφαντος για το θριάμβο του Ολυμπιακού! “Γλιτώσαμε τον Σάμαρη με Εντινγκά”. “Εσβησε Βάις ο Πέρες”. “Ο Ρούνεϊ παίρνει 350.000 τη βδομάδα;”!

Διαβάστε:

«Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Μόνο οι αλλαγές δεν μου άρεσαν, αν δεν έβγαζε σε εκείνο το σημείο τον Κάμπελ και τον Ντομίνγκες, το ματς πήγαινε καρφί για 3-0. Ο Ολυμπιακός την είχε σκορπίσει τη Μάντσεστερ, μπορούσε να πάει για το 3-0. Μία Μάντσεστερ που την είδα από κοντά, ήταν σα να μην ξέρουν μπάλα! Άτεχνοι, ένα Ντομίνγκες ολόκληρη Μάντσεστερ δεν είχε!

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εκπληκτικά στημένος στο γήπεδο ο Ολυμπιακός. Τακτική, τρέξιμο, δύναμη, ταχύτητα, τους πνίξανε. Με τον Εντιγκά γλιτώσαμε από τον Σάμαρη… Ελαφρύς παίκτης, τρέξιμο πολύ, πάσες σωστές, όχι λάθη, ευελιξία.

Καταπληκτικός ήταν στην άμυνα ο Μανωλάς. Θα κάνει μεγάλη μεταγραφή αυτός. Έβγαινε και καθάριζε τα πάντα.

Πολύ καλός ήταν και ο Μαρκάνο. Τεχνίτης, καλός στο κεφάλι, με το μυαλό του κέρδιζε μέτρα και δεν φαινόταν να υστερεί σε ταχύτητα από τους αντιπάλους του.

Κορυφαίος παίκτης όμως του γηπέδου ήταν ο Ντομίνγκες. Όχι μόνο με την ποιότητα, αλλά και με δυνάμεις, έτρεχε ασταμάτητα. Δικαιώθηκε ο Μίτσελ για την αρχική 11άδα.

Ο Μανιάτης έβγαινε μπροστά, ο Πέρες έσβησε τον Βάις διότι όπως είχα πει από το πρώτο ματς είναι γρήγορος αλλά δεν είναι τεμπέλης και προβληματικός, κάνει τον εργάτη, βοηθάει πίσω το μπακ.

Ο Κάμπελ ανέβηκε στο β΄ ημίχρονο και έβαλε εκπληκτική γκολάρα. Όλα τα παιδιά πήγαν καλά.

Αυτός ο Ρούνεϊ παίρνει 350.000 ευρώ την εβδομάδα; Αμαρτία ρε παιδιά! Άτεχνος είναι. Τι σχέση έχει αυτός ο παίκτης με τον Ρονάλντο, τον Μέσι, τον Ιμπραϊμοβιτς, τον Φαλκάο, τον Αζάρ, έχεις και τον ανόητο τον Μόγιες να τον βάζει χαφ. Το είχα πει δημόσια για τον Μόγιες επειδή είμαι φίλος της Μάντσεστερ, το ξαναλέω, “άντε φύγε, παραιτήσου, να ησυχάσουμε”! Τα έχει διαλύσει όλα.

Ο Εντιγκά έκοψε στα δύο τον Ρούνεϊ και όταν έφευγε μπροστά έπεφτε πάνω στον Μανωλά ή στον Μαρκάνο. Γενικώς είχε άριστη τακτική ο Ολυμπιακός, έβλεπες αλληλοκαλύψεις και διαγώνιες καλύψεις, έβλεπες αμυντικά τρίγωνα, ανέβαινε ο Σμόλινγκ και τον μάρκαραν ο Πέρες, ο Χολέμπας, έκλινε προς τα εκεί και ο Εντιγκά.

Άριστος ο Μίτσελ, το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν που βιάστηκε με τις αλλαγές και ελπίζω να μην στοιχίσει την πρόκριση. Βιάστηκε να βγάλει τον Κάμπελ και τον Ντομίνγκες ενώ πέταγε ο Ολυμπιακός, και μετά αποδιοργανώθηκε η ομάδα. Ανέβηκε η Μάντσεστερ και έγινε επικίνδυνη στο τέλος για το γκολ. Ενώ μπορούσε ο Ολυμπιακός να την τελειώσει την πελαγωμένη Μάντσεστερ, να της ρίξει και 3ο γκολ.

Τώρα η πρόκριση δεν είναι εύκολη. Θα είναι άλλη Μάντσεστερ στην Αγγλία, θα έχει άλλο ρυθμό. Το 2-0 είναι μεγάλη επιτυχία αλλά η πρόκριση είναι αμφίρροπη.

Αυτός ο Κλέβερλι τι πράγμα είναι αυτό, δεν μπορεί ούτε τη μπάλα να σταματήσει, είναι για τη… Βέροια!

Αλλά ο Ρούνεϊ να παίζει κοντά στον Κάρικ; Γελοία κατάσταση. Τα έχουμε πει ξανά αυτά για τον Ρούνεϊ που όποτε τον βλέπω στο κέντρο συγχύζομαι.

Πρέσινγκ ανελέητο είχε ο Ολυμπιακός, την μπλόκαρε τη Μάντσεστερ διότι δεν έχει παίκτες η αγγλική ομάδα με υψηλή ποιότητα να κάνουν κατοχή. Τους έβλεπες και σιχαινόσουν. Οι γραμμές τους μακριά, η φυσική τους κατάσταση πεσμένη, οι συνδυασμοί τους ανύπαρκτοι, έναν Σκόουλς ακόμα δεν έχουν βρει, σκέφτονταν οι παίκτες του Ολυμπιακού “εσείς θα μας ντριμπλάρετε; Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”.

Δεν πρέπει να φοβηθεί ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς, πρέπει βεβαίως να είναι προσεκτικός, αλλά καλό είναι να κυνηγήσει το γκολ εκεί μέσα, αυτή η άμυνα της Μάντσεστερ μπάζει.

Σε ό,τι αφορά το ματς που έρχεται του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, θα πω ένα πράγμα: Αν δει κανείς το τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο, και το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού με την Μάντεστερ στο Καραϊσκάκη, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Το ντέρμπι κανονικά είναι να λήξει με πολλά γκολ διαφορά. Όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι, γι΄ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή από τον Ολυμπιακό και να κοιτάξει να μην ξεκουράσει παίκτες ο Μίτσελ, πρέπει να κατεβάσει την ίδια 11άδα.

Κάτι ακόμα: Ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά ότι απέχει έτη φωτός από τους εντός Ελλάδας αμφισβητίες του. Να κοιτάξουν να φτιάξουν τις ομάδες τους και να αφήσουν τις δικαιολογίες». 

Πηγή: sportdog.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ