Αποκλεισμός και για την Σαράποβα

Αποκλεισμός και για την Σαράποβα

Μετά τη Σερένα Γουίλιαμς, ήρθε η σειρά της Μαρία Σαράποβα να φύγει με άδεια χέρια από τη Μελβούρνη! Άνοιξε ο δρόμος για το θρι πιτ της Βικτόρια Αζαρένκα…

Η 26χρονη Ρωσίδα, νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν το 2008, έχασε με 3-6, 6-4, 6-1 από την Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα και έμεινε εκτός προημιτελικών της διοργάνωσης. Η Νο.3 τενίστρια στον κόσμο, με πολλά προβλήματα στο σερβίς της στο δεύτερο και το τρίτο σετ, χρειάστηκε ιατρικό τάιμ άουτ για να ολοκληρώσει το ματς. Πολύ ασταθής για άλλη μια φορά, υπέπεσε σε 45 αβίαστα λάθη και δεν μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα κόντρα στην Σλοβάκα αντίπαλό της, Νο.20 στο ταμπλό.

Παρότι η Μάσα προηγήθηκε με 1-0, στο δεύτερο σετ έπεσαν τα ποσοστά της στο πρώτο σερβίς και έμεινε πίσω με 5-0. Κατάφερε να πάρει στη συνέχεια τέσσερα γκέιμ στη σειρά, όμως η Τσιμπούλκοβα σέρβιρε με επιτυχία για το σετ στην τρίτη της απόπειρα. Η Σαράποβα μπήκε στα αποδυτήρια για να πάρει ιατρική βοήθεια και όταν γύρισε δέχθηκε αμέσως το μπρέικ από την 24χρονη τενίστρια. Με επτά double faults στο καθοριστικό σετ, η κάτοχος τεσσάρων Grand Slam τίτλων έκανε πιο εύκολο το έργο της Τσιμπούλκοβα, που έκλεισε το ματς σε 2 ώρες και 12 λεπτά.

Επόμενη αντίπαλός της είναι η φοβερή και τρομερή Σιμόνα Χάλεπ. Η 22χρονη Ρουμάνα, Νο.11 στον κόσμο, άφησε έξω τη Γέλενα Γιάνκοβιτς (Νο.8) με 6-4, 2-6, 6-0 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ασταμάτητη η Αζαρένκα

Σε αντίθεση με τη Σαράποβα, η Βικτόρια Αζαρένκα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πάει φουλ για τον τρίτο σερί τίτλο της στη Μελβούρνη! Δύο από τις βασικές διεκδικήτριες του τροπαίου, άλλωστε, είναι ήδη νοκ άουτ… Η 24χρονη Λευκορωσίδα δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Σλόουν Στίβενς (Νο.13 του ταμπλό) και με 6-3, 6-2 πήρε τη 18η συνεχόμενη νίκη της στο Grand Slam της Αυστραλίας. Στην τέταρτη συμμετοχή της στην οκτάδα της διοργάνωσης, η Νο.2 τενίστρια στον κόσμο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, Γκαρμπίνε Μουγουρούθα.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ