Ανήκουν στους κορυφαίους

Δύο Έλληνες παίκτες, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλαμβάνονται στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Έλληνες, λοιπόν, είναι οι «εγκέφαλοι» της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας, την οποία συμπληρώνουν οι Αντρέι Κιριλένκο, Νέναντ Κρστιτς και Έραζεμ Λόρμπεκ. Ο «ΑΚ – 47» αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης και καλύτερος αμυντικός. «Οι συμπαίκτες μου με κάνουν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη», δήλωσε ο Κιριλένκο μετά την επιβράβευση των προσπαθειών του.

Ο Μάικ Μπατίστ είναι μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας μαζί με τους Μίλος Τεόντοστις, Μπο Μακ Κάλεμπ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Χένρι Ντόμερκαντ. Ο Μακ Κάλεμπ βραβεύτηκε με το έπαθλο «Αλφόνσο Φορντ» – στην μνήμη του Αμερικανού γκαρντ, που φόρεσε στην Ελλάδα τις φανέλες των Παπάγου, Σπόρτιγκ, Περιστερίου και Ολυμπιακού – ως πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας.

Καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ. Στον χαιρετισμό του ο Τζόρντι Μπερτομέου, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας στην έναρξη της εκδήλωσης, που έγινε στο Ciragan Palace, επισήμανε ότι: «Σας καλωσορίζω εν αναμονή του μεγάλου τελικού. Για ακόμα μία σεζόν το φάιναλ φορ είναι επιτυχημένο και δίνω τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Από δω και πέρα, την επόμενη σεζόν θα αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων. Το θέμα μας είναι να μείνουμε δυνατοί κι ενωμένοι. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Από αυτή τη γιορτή αναδεικνύονται οι καλύτεροι της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε για τον κόσμο που ήρθε εδώ, να ευχαριστηθείτε τον τελικό».

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ