Ανακοίνωσε Στοχ ο ΠΑΟΚ – BINTEO

Την απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ από τη Σλάβια Πράγας έως το 2022 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος Σλοβάκος εξτρέμ επιστρέφει στην Τούμπα έπειτα από απουσία πέντε χρόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ από τη Σλάβια Πράγας. Ο Σλοβάκος εξτρέμ, που επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Το 2014 αποχώρησε από την ομάδα. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική, αλλά έμοιαζε ημιτελής. Δεν είχε προλάβει να προσφέρει όσα ήθελε, να κερδίσει τίτλους και ν’ ανταποδώσει την αγάπη που έλαβε από τους φίλους της ομάδας. Λογικά στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε πάντα την πιθανότητα της επιστροφής, κάτι που φάνηκε στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε.

Ο Μίροσλαβ Στοχ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησε στην πρώτη του θητεία στην ομάδα και να βοηθήσει τον Δικέφαλο να διατηρηθεί στην κορυφή και να κάνει το επόμενο βήμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το προφίλ του Σλοβάκου

O Μίροσλαβ Στοχ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1989 στη Νίτρα της Σλοβακίας. Ο Μίνο, όπως είναι το παρατσούκλι που του κόλλησε η αδερφή του, λόγω της μικροκαμωμένης σωματοδομής του, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τα έξι του στις Ακαδημίες της Νίτρα.

Ο νόμος στη Σλοβακία δεν επιτρέπει ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κλείσει τα 16 τους να έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες της ομάδας να περιμένουν με το ημερολόγιο στο χέρι, για το πότε ο θαυματουργός πιτσιρικάς θα βοηθήσει τους… μεγάλους.

Το ντεμπούτο ήρθε 15 μέρες μετά τα γενέθλιά του σε ένα Νίτρα – Σπάρτακ Τρνάβα. Στους Σλοβάκους δεν έμεινε πολύ, καθώς τα κατορθώματά του τον έστειλα στην Τσέλσι και τα Τμήματα Υποδομής του αγγλικού συλλόγου.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Κ18, του έδωσαν άμεσα προαγωγή για την πρώτη ομάδα και τον Νοέμβριο του 2008 έκανε το ντεμπούτο στην Premier League εναντίον της Άρσεναλ, σε ηλικία 19 ετών. Εκείνη τη χρονιά αγωνίστηκε σε άλλα τέσσερα παιχνίδι με τους Λονδρέζους πριν αναχωρήσει για την Ολλανδία και την Τβέντε με τη μορφή δανεισμού.

Στην Eredivisie ήρθε η εκτόξευση. 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 12 γκολ και πέντε ασίστ και πρωτάθλημα. Το όνομά του μπήκε άμεσα στα μπλοκάκια πολλών scout. Πιο αποφασισμένη αποδείχθηκε η Φενερμπαχτσέ. Οι Τούρκοι κατέβαλαν ένα ποσό της τάξης των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και έκαναν δικό τους τον Σλοβάκο.

Ξεκίνησε δυναμικά στην Τουρκία και έπαιξε τρεις γεμάτες σεζόν έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα. Το 2012 προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς με ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλίγκι κατέκτησε το βραβείο Φέρεντς Πούσκας, για το ωραιότερο τέρμα της σεζόν, κερδίζοντας τους Φαλκάο κα Νέιμαρ.

Το καλοκαίρι του 2013 η Φενέρ αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό κι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία. Απολογισμός; 10 γκολ, 12 ασίστ σε 50 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις.

Οι Τούρκοι τον Ιούνιο του 2014 του ανανέωσαν το συμβόλαιο και τον παραχώρησαν εκ νέου δανεικό στην Αλ Αΐν, με τη φανέλα της οποίος είχε και πάλι διψήφια νούμερα σε γκολ και ασίστ με 10 και 11 αντίστοιχα.

Τη σεζόν 2015-16 τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου κατέληξε στη Μπούρσασπορ πριν επιστρέψει και πάλι στη Φενέρ. Σκόραρε πέντε γκολ και έφτιαξε άλλα τρία, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο κι ο κύκλος του στην Κωνσταντινούπολη είχε κλείσει.

Η Σλάβια Πράγας του έδειξε εμπιστοσύνη και πλήρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στους Τούρκους για τον φέρει στην Τσεχία. Η πρώτη του σεζόν ήταν πολύ καλή. Όπως συνηθίζει προσαρμόστηκε αμέσως, σκόραρε έξι γκολ και μοίρασε έξι ασίστ σε 39 παιχνίδια, για να φτάσουμε στη σεζόν 2018-19.

Ο βραχύσωμος Σλοβάκος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της μαγικής σεζόν της Σλάβια, με την οποία πανηγύρισε το νταμπλ και έφτασε στην οκτάδα του Europa League.

Ο Στοχ είχε 14 γκολ και 13 ασίστ, όντας κομβικός για την ομάδα του. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους άνθρωπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έκαναν την κίνησή τους.

Ο Μίνο το ήθελε, ο Δικέφαλος επίσης, η Σλάβια δεν στάθηκε εμπόδιο και έτσι ο Στοχ επιστρέφει στο σπίτι του.

Καλώς ήρθες Μίροσλαβ!”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ